Hlavní obsah

Řidiči v Ostravě se pohádali, došlo na pěsti i pistoli

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šenov/Ostrava

Spor o způsob jízdy skončil ve čtvrtek v Šenově u Ostravy fyzickým incidentem mezi dvěma řidiči, při kterém jeden z nich dokonce vytáhl na druhého střelnou zbraň. Pistolí měl přitom ohrožovat nejen druhého šoféra, ale také jeho děti a manželku. Poté, co vystrašená žena zavolala na tísňovou linku, agresivní řidič z místa ujel. Policie po něm nyní pátrá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O konfliktu informovala v pátek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Příčinou hádky měly být odlišné názory obou mužů na způsob řízení vozidel. Při výměně názorů mělo dojít také na vulgární gesto a jeden z mužů měl do vozidla druhého také kopnout. Později mělo dojít na křižovatce i k fyzickému ataku na poškozeného,“ uvedla mluvčí s tím, že dosud neznámý řidič 43letého muže udeřil několikrát pěstí do obličeje a do těla.

Hrozby usmrcením

„V ruce přitom držel krátkou střelnou zbraň. V době fyzického útoku měl muž celé posádce vozidla vyhrožovat usmrcením. Ve vozidle přitom spolu s poškozeným cestovaly také nezletilé děti, nejmladší má teprve tři roky,“ dodala mluvčí.

Řidiče po útoku odvezla sanitka k ošetření do nemocnice, doba léčení dosud nebyla stanovena. „Policisté okamžitě po oznámení věci započali s prověřováním i pátráním po podezřelém muži. Bylo provedeno ohledání místa činu, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a ublížení na zdraví. Podezřelému tak hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Policisté po muži intenzivně pátrají,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám