Hlavní obsah

Dva řidiči na Moravě zahynuli po nárazu do mostních pilířů

Právo, bed, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda, při které zemřel čtyřiačtyřicetiletý řidič favoritu, se stala v pondělí brzy ráno na silnici mezi obcemi Veselíčko a Osek nad Bečvou na Přerovsku u železničního podjezdu. K podobné nehodě došlo už v neděli hodinu před půlnocí, kdy na Místecké ulici v Ostravě-Vítkovicích zahynul čtyřiatřicetiletý řidič, který rovněž narazil do mostu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

K pondělní nehodě došlo kolem čtvrté hodiny ráno u železničního podjezdu nedaleko Oseku. Podle přerovské policejní mluvčí Miluše Zajícové přejelo osobní vozidlo z dosud nezjištěných příčin do protisměru a narazilo přední částí do betonového pilíře.

Událost telefonicky oznámil záchranné službě řidič autobusu, který místem o pár minut později projížděl. Lékař záchranářů už jen mohl konstatovat, že řidič auta utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem. Okolnosti nehody šetří policisté.

Řidič naboural do mostu i v Ostravě

K nárazu do mostního pilíře s následkem smrti došlo už v neděli v noci v Ostravě-Vítkovicích. Mimo vozovku se řidič s autem dostal z dosud nezjištěných příčin.

„Po projetí rovného přímého úseku v místě táhlé levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo vozovku a čelně narazil do pilíře mostu,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byl řidič mrtvý dřív, než dorazil na místo lékař záchranné služby. „Utrpěl mnohočetná závažná poranění, kterým bezprostředně po nehodě na místě podlehl. Záchranáři již mohli pouze konstatovat jeho smrt,“ dodal.

Podle Holčákové provedli policisté ohledání místa události, na místě byl také statik, aby posoudil poškození pilíře mostu. „K objasnění okolností havárie zahájil ostravský policejní komisař úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti. Žádáme případné svědky o sdělení informací k havárii na bezplatné lince 158,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám