Hlavní obsah

Mladý řidič nepřežil srážku s náklaďákem

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Třiadvacetiletý muž zemřel v pátek okolo 13. hodiny na silnici I/58 nedaleko Ostravy při dopravní nehodě osobního auta a nákladního vozu.

Článek

Tragická událost se stala mezi Petřvaldem na Novojičínsku a Ostravou, na silnici spojující Beskydy s moravskoslezskou metropolí.

„U Staré Vsi nad Ondřejnicí přejel řidič vozu Škoda Octavia z dosud neznámých příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním autem,“ popsal srážku novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Šofér škodovky byl na místě mrtev. Silnice byla několik hodin neprůjezdná a doprava musela být odkloněna přes Petřvald.

Místem nehody, která se udála krátce před polednem, projížděla shodou okolností posádka záchranné služby. „U havarovaných automobilů tak záchranáři byli během jedné minuty,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

Ani jejich okamžitá pomoc však nemohla řidiči osobního auta pomoci. Muž na místě zemřel. „Řidič nákladního vozidla vyvázl se středně těžkým poraněním dolní končetiny a několika oděrkami,“ doplnil Humpl. Byl podle něj převezen na chirurgickou ambulanci vítkovické nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám