Hlavní obsah

Muž u soudu popírá znásilňování nevlastní dcery

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z dlouhodobého sexuálního zneužívání nevlastní dcery se u ostravského okresního soudu od středy zodpovídá dvaačtyřicetiletý muž. Dívku měl podle obžaloby zneužívat od doby, kdy měla šestnáct let. V sedmnácti s ním dokonce otěhotněla. Že má dívka dítě s nevlastním otcem vyšlo najevo až letos na jaře. Obžalovaný u soudu otcovství přiznal, nicméně popírá, že by dívku znásilňoval.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný muž popírá znásilňování nevlastní dcery a tvrdí, že ho ke všemu donutila, protože ho milovala.

Článek

Kořeny příběhu sahají až do roku 2004. „V době, kdy měla dívka šestnáct let, ji násilím donutil k souloži, a to přes její evidentní odpor. K tomu pak docházelo i později na různých místech za různých situací, a to s téměř každodenní pravidelností,“ uvedl letos v srpnu ostravský kriminalista Libor Šustek.

Obžalovaný muž ale násilí popírá. „To ona mne vyprovokovala. Už v době, kdy měla třináct let, se do mne zamilovala a chtěla, abych s ní utekl do Bohumína. Když byla se mnou o samotě, tak mi ukazovala prsa,“ řekl.

Podle svých slov dlouho dívce odolával a vyhýbal se jí. Poprvé s ní měl podle svých slov soulož až v jejích sedmnácti letech. „Po jedné z rodinných oslav za mnou přišla do pokoje, svlékla se donaha a sáhla mi mezi nohy. Tak co jsem měl dělat? Byl jsem úplně opilý. Za měsíc pak za mnou přišla, že je těhotná. Že je to se mnou, mi ale neřekla,“ dodal u soudu.

Otěhotněly dcera i matka

Když dívka porodila chlapečka, své matce řekla, že otcem je neznámý muž, se kterým se seznámila po internetu. Shodou okolností ve stejné době otěhotněla i její matka, která rovněž porodila chlapce.

Skutečnost, že dívku do jiného stavu přivedl její otčím, vyšla najevo až nyní, po třech letech. Jak stojí v soudním spisu, první podezření pojala sestra zneužívané dívky. Obě děti si totiž jsou podle policistů nápadně podobné a v některých rysech se podobají i společnému otci..

„Dívka už to psychicky nevydržela, rozplakala se a se vším se svojí sestře svěřila,“ dodal kriminalista s tím, že otcovství potvrdily i testy DNA.

Šokující jsou na případu důvody, proč se údajná oběť dlouhou dobu nechtěla s hrůzným tajemstvím svěřit své matce. Ta byla totiž na svého partnera fixovaná a před lety, kdy od rodiny na krátkou dobu odešel, se dokonce měla pokusit o sebevraždu. „Dcera se bála, že kdyby otčím opustil domácnost, mohlo by to její matku těžce zasáhnout. Proto si všechno nechávala pro sebe,“ řekl policista.

Prý vyhrožovala sebevraždou

Obžalovaný ale tvrdí, že k žádnému násilí nedošlo. „V minulém roce jsem to mezi námi chtěl ukončit. Chtěl jsem, aby si našla jiného chlapa. Ona to ale odmítala, dokonce přede mnou vypila sklenici s rozpuštěnými prášky. Tím, že mě po tolika letech obvinila ze znásilnění, se mi chce jen pomstít,“ řekl muž.

Muž byl v minulosti už osmkrát soudně trestán, většinou ale pouze za krádeže. Nyní je ve vazbě a za pohlavní zneužívání a znásilnění mu hrozí až deset let vězení. Soudce jednání odročil a pokračovat se bude s vyloučením veřejnosti v polovině listopadu výslechy svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám