Hlavní obsah

Policisté zatkli Slováka, který z Česka řídil loupeže v Německu a Rakousku

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Šéfa skupiny zlodějů, kteří po celých kamiónech kradli zboží ze skladů a firem v Německu a Rakousku, zadržela policie ve středu ve Šlapanicích u Brna. Svůj gang řídil 32letý Slovák z Česka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na muže byly vydány tři evropské zatykače, v Německu mu hrozí 15 let vězení, v Rakousku 10 let a na Slovensku 12 let. Šest jeho českých a slovenských spolupachatelů už policie zadržela dříve, někteří byli již v Neměcku odsouzeni k 3 až 4letým trestům.

Společně vykrádali sklady a různé firmy, nejčastěji se zaměřovali na motocykly, elektroniku, sportovní potřeby a zahradní techniku, kterou následně distribuovali dál. „Po několika svých akcích zjistili, že je v prodejnách tolik zboží, že si na jeho převoz začali místo dodávek pronajímat kamióny,“ uvedla mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká.

Středeční zatčení hlavního organizátora se neobešlo bez problémů. „Při zatýkání kladl značný odpor a k jeho zadržení musely být použity donucovací prostředky,“ uvedla vedoucí odboru pátrání úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Božena Nosková. Muž podle ní dokonce poškodil vybavení policejní služebny a předstíral různé zdravotní a psychické problémy.

„Domníval se, že se tak vyhne vězení. Lékař však zranění či psychické problémy vyloučil a konstatoval, že je možná dobrým hercem, ale nikoli pacientem,“ dodala Nosková. V současné době podezřelý čeká v policejní cele na verdikt soudu, zda bude umístěn do předběžné vydávací vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám