Hlavní obsah

Policisté v Ostravě kontrolovali Stodolní ulici

Právo, jog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Rušnou noc z pátku na sobotu měli policisté a strážníci v Ostravě. Jedna skupina se zaměřila na kontrolu vozů taxi, druhé se vydala na proslulou Stodolní ulici.

Článek

Členové speciálního policejního týmu AUTA, dopravní policisté a celníci zkontrolovali 83 vozidel taxi služby, 24 osobních a 5 nákladních automobilů. „Opatření bylo zaměřeno na pátrání po věcech pocházejících z trestné činnosti, které jsou převáženy v nočních hodinách,“ řekla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Do cely putoval 47letý muž, na kterého byl před časem kvůli krádeži vydán soudní příkaz k zatčení.

Kontroly také odhalily 27letého řidiče, který podle orientačního testu řídil pod vlivem drogy, pravděpodobně amfetaminu. „Dále policisté uložili osm pokut ve výši čtrnáct tisíc korun, jeden přestupek byl oznámen ke správnímu řízení,“ dodala policistka.

Opilé děti na Stodolní

Ve Stodolní ulici strážci zákona kontrolovali podávání alkoholu mladistvým. Jedenáct policistů z obvodního oddělení Ostrava-střed a deset strážníků zkontrolovalo šestnáct restaurací a barů.

Odhalili třináct podnapilých mladistvých, naměřené hodnoty dechových zkoušek se pohybovaly od 0,14 promile až po 2,30 promile. Provinilci byli předáni do péče rodičům a o počínání mladých se dozvědí úředníci zabývající se sociálně právní ochranou dětí.

„Při kontrole bylo dále uloženo dvanáct blokových pokut v celkové výši převyšující tři tisíce korun, jeden přestupek byl oznámen příslušnému správnímu orgánu,“ doplnila mluvčí Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám