Hlavní obsah

Na Kladensku se srazilo kvůli náledí devět aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko zasáhlo po několikadenním teplém počasí ochlazení, které po ránu trápí zejména řidiče. Na řadě míst se v ranních hodinách vytvářela na silnicích ledovka, kterou řidiči podcenili. V úterý ráno se na silnici mezi Prahou a Slaným stala u obce Knovíz na Kladensku hromadná dopravní nehoda devíti vozidel. Při nehodě byl zraněn jeden člověk. Úmrtí si vyžádala nehoda na Berounsku.

Článek

Velké problémy měli řidiči v celých středních Čechách. "V oblasti Berounska jsme byli od rána u dvou nehod. Vážnější z nich se stala mezi Cerhovicemi a Kařezem na Hořovickou. Na místo jsme žádali o asistenci Leteckou záchrannou službu z Prahy, protože na místě byli těžce zranění dva pacienti - muž a žena," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Ženu se přes úsilí záchranářů nepodařilo zachránit, zemřela na místě na těžká poranění. Muže s vážným úrazem hlavy, zhmožděným hrudníkem a poraněným ramenem, transportovala letecká záchranná služba do jedné z pražských nemocnic.

Neštěstí na Kladensku se stalo po sedmé ráno. Automobily do sebe postupně narazily na sjezdu na rychlostní sinici R7. Samotný sjezd byl po srážce zablokovaný. Stejně na tom byly dva jízdní pruhy ve směru od Slaného na Prahu na silnici R7.

V opačném směru na Slaný byl provoz bez problémů. Hromadná srážka skončila až na jednoho lehce zraněného bez větších šrámů, tentokrát to odnesly pouze plechy. Policie na místě odkláněli dopravu na vedlejší silnice.

Problémy byly i na dalších místech. Dvě řetězové havárie se staly ráno také v Ostravě. Na mostě přes řeku Odru se srazilo vinou namrzlé silnice třináct osobních aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám