Hlavní obsah

Požár v brněnském domě si vyžádal jednu oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Šestatřicetiletý muž zahynul a dalších 13 lidí bylo zraněno při rozsáhlém požáru, který v noci na dnešek zachvátil šestipatrový dům v Krausově ulici v Brně-Černovicích. Příčina neštěstí není zatím známa, škody se dle mluvčího jihomoravských hasičů odhadují na čtyři milióny korun.

Článek

Muž se patrně udusil hustým kouřem. Podle dostupných informací šlo o bezdomovce, který na chodbě objektu přespával.

Zranění potřebovali lékařskou pomoc poté, co se nadýchali toxických zplodin hoření. Sedm z nich je zraněno těžce. Jsou mezi nimi také dvě děti ve věku jednoho a dvou let. Ve velmi vážném stavu je přítelkyně mrtvého muže. Její tělo s ostatky přítele nalezli hasiči na chodbě v pátém patře.

Hasiči museli z hořícího domu evakuovat třicet lidí. Ze silně zakouřených prostor je vyváděli ven s pomocí dýchacích přístrojů. Požár vypukl okolo 02:00 v jednom z přízemních bytů. Plameny se sice rychle šířily, nájemník bytu ale před nimi stihl uniknout. Po dvouhodinovém zásahu dostaly čtyři hasičské jednotky oheň pod kontrolu a krátce před 05:15 požár zcela uhasily. Práci ztěžoval především hustý kouř. Dle mluvčího hasičů se šířil takzvaným komínovým efektem nahoru chodbou

Hasiči museli zachraňovat nejen lidi, ale i kočky patřící obyvatelům domu. Jedna z nich uhynula. Další kočka podrápala a pokousala záchranáře. Když hasiči zjistili, že je v jednom bytě pět koček, přivolali k jejich odchytu odborníky.

"V tuto chvíli je neobyvatelných 12 bytů. Je to v podstatě jeden ze tří vchodů činžovního domu. Dva byty jsou zničené a další silně zakouřené," vysvětlil místostarosta. Doplnil, že vchod je odpojen od rozvodů elektřiny a plynu. Jejich dodávka by měla být podle Königa plně obnovena nejpozději do týdne. Příčina požáru bude předmětem vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám