Hlavní obsah

Zájem o testování na Štědrý den je v Praze velký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lidé se i dnes, na Štědrý den nechávají testovat na covid-19. Důvodem je u mnohých to, že se chytají na návštěvu svých příbuzných a nechtějí je nakazit. Už po půl osmé ráno čekalo několik zájemců před odběrovým místem v pražské Thomayerově nemocnici. Testují také další pražské nemocnice, otevřeno mají zpravidla do 12:00.

Foto: Novinky

Lidé mají o testování zájem i na Štědrý den

Článek

Na otestování PCR testem čekal před osmou hodinou v Thomayerově nemocnici mladý muž, kterému se v pátek v práci udělalo špatně a s praktickou lékařkou se mu podařilo spojit až v úterý. "Na to konto jsem tady na Štědrý den ráno. Je to také v zájmu mých kolegů, protože někteří mi říkali, že by jinak neodcestovali na svátky. Pokud by můj výsledek testu byl pozitivní, museli by stornovat plánované návštěvy, plánované akce," řekl ČTK.

ON-LINE: Nakažených prudce přibývá

Koronavirus

Poté, co se dozví výsledek, ho čeká ještě spousta telefonátů kolegům z práce. Sám se ale za příbuznými letos nechystá, z obavy, aby je nenakazil, rodinné návštěvy odložil.

Na bezplatné antigenní testování přišly do nemocnice také dvě ženy s dvěma dětmi. Na dotaz, proč se rozhodly podstoupit test na Štědrý den, odpověděly, že dřívější termíny byly už v rezervačním systému rozebrané. "Chystáme se právě za maminkou, které je čtyřiaosmdesát, takže radši z preventivních důvodů, abychom si byly jisty, že ji nenakazíme," řekly ČTK. Shodly se také na tom, že všechny vánoční tradice ale ještě dnes stihnou.

Antigenní testy odhalují tisíce bezpříznakových nákaz

Domácí

Termíny na antigenní testování, které je pro veřejnost od minulého týdne zdarma, byly v hlavním městě už dlouho před Vánoci rozebrané. V pátek 25. prosince by měla mít odběrová místa podle ministerstva zdravotnictví zavřeno a otevřou se opět 26. prosince, ale někde na dopoledne. Zavřeno bude taktéž 1. ledna. Odběrová místa v pražských nemocnicích mají podle rezervačního systému volné termíny většinou až kolem Silvestra, některá až po Novém roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám