Hlavní obsah

Z hostelu se stal domov pro děti nakažených

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Z iniciativy občanských sdružení v severoitalském Turíně vznikl dočasný domov pro děti rodičů, kteří byli kvůli nákaze novým typem koronaviru hospitalizováni.

Foto: Cecilia Fabiano, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Aktivisté se domluvili s majitelem místního hostelu Combo, který jim poskytl prostory. Vytvořili tak i ve spolupráci s turínskou radnicí „Domov Combo“, který funguje jako taková „sociální pohotovost“ pro děti, o které se nemůžou nemocní rodiče starat.

„Koncept domova je zásadní. Nejde tu o děti ze sociálně slabších či problematických rodin. Jde tu o rodiny, které prožívají dočasné zdravotní potíže,“ zdůraznil Daniele Caccherano, jeden z autorů projektu.

Tým vychovatelů i psychologů

Domov zatím poskytuje přístřeší třem nezletilým sestrám, jejichž matka se nakazila a v poslední době se její situace zhoršila natolik, že musela být hospitalizována. Děti infikované nejsou, přesto ale musí zůstat v karanténě ve svých pokojích, zatímco dobrovolníci se starají o jejich potřeby, napsala agentura ANSA.

Iniciativa se snaží vytvořit pro děti takové podmínky, které jim co nejvíce usnadní překlenout dočasnou nouzovou situaci: jsou v každodenním telefonickém kontaktu s matkou a kamarády, pokračují ve studiu díky on-line lekcím a vychovatelé, psychologové a animátoři pro ně připravují volnočasové aktivity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám