Hlavní obsah

Wales po vzoru Anglie a Skotska uvolní většinu koronavirových opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cardiff

Koronavirová opatření po Anglii i Skotsku tento víkend uvolní také Wales. Tamní první ministr Mark Drakeford v pátek oznámil, že se v této části Spojeného království v sobotu otevřou noční kluby a skončí povinnost scházet se ve vnitřních prostorech v omezeném počtu.

Foto: Profimedia.cz

První ministr Walesu Mark Drakeford

Článek

Na rozdíl od Anglie však v platnosti zůstává povinnost nosit v obchodech a veřejné dopravě roušky, napsal zpravodajský server BBC.

Bez zakrytého nosu a úst se však Velšané mohou scházet v barech a restauracích. První ministr také své spoluobčany vyzval, aby roušku přesto nosili v případech, kdy je to „praktické“.

Doufám, že mám covid. Radši protilátky než vakcínu, řekl Brit a zemřel

Koronavirus

„Díky vaší snaze počet nakažených ve Walesu zůstává relativně nízký a každý den je plně naočkováno více a více lidí,“ napsal na Twitteru Drakeford.

Wales se podle něj do poslední fáze uvolnění opatření přesune v sobotu 7. srpna od šesti hodin ráno místního času (7:00 SELČ). Velšané si tak budou moci užívat některých svobod, které byly kvůli pandemii omezené bezmála 17 měsíců.

V Anglii, kde zdravotní politiku řídí centrální vláda, se většina restrikcí uvolnila 19. července, ve stejný den se část opatření zmírnila i ve Skotsku. To společně s Walesem a Severním Irskem přijímá ohledně epidemických opatření vlastní rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám