Hlavní obsah

Trutnov chystá o víkendu vakcinační maraton, očkovat se bude i v noci

Trutnov

Společenské centrum UFFO v Trutnově se o víkendu změní v očkovací centrum. Vakcínu proti covidu zde zdravotníci z trutnovské nemocnice plánují aplikovat nepřetržitě od pátečních 18 do nedělních 20 hodin. Motivací k non-stop víkendové vakcinaci byla i letošní policejní uzavírka okresu Trutnov.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Trutnovské kulturní a společenské centrum UFFO

Článek

„Cílem je naočkovat všechny zájemce o třetí dávku v regionu a získat i nové, zatím nerozhodnuté zájemce o první dávku. Předpokládáme, že bychom mohli naočkovat přibližně 1500 lidí. Zájem veřejnosti o vakcínu je aktuálně vysoký," očekává ředitel Oblastní nemocnice v Trutnově Miroslav Procházka.

Silným argumentem byla uzavírka okresu z poloviny letošního února. Volíme jakoukoliv možnost prevence, z nichž nejúčinnější se nyní jeví očkování.

Objekt UFFO v centru 30tisícového města zapůjčila pro padesátihodinové non-stop očkování trutnovská radnice. Těm, kdo využijí možnost noční vakcinace, slíbila dárek.

„Během noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli je navíc větší pravděpodobnost, že zájemci o vakcínu nebudou čekat," uvedla mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková.

Jurečka: Ne povinnému očkování lidí nad 60 let

Domácí

Očkovací maraton Trutnov naplánoval i přesto, že dnes zdaleka nepatří mezi covidem kriticky ohrožené regiony.

„Silným argumentem byla uzavírka okresu z poloviny letošního února. Volíme jakoukoliv možnost prevence, z nichž nejúčinnější se nyní jeví očkování. Uffo v průběhu letošního jara posloužilo jako testovací centrum a dnes půjde v rámci covidové prevence o očkovací,“ konstatoval místostarosta Trutnova Tomáš Eichler (Piráti).

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Zimní policejní uzavírka okresu Trutnov.

„Vycházím z předpokladu, že lidé budou chtít mít o Vánocích od covidu klid,“ podotkl.

Policie musela na pokyn úřadů Trutnovsko začátkem letošního roku uzavřít. Důvodem byl enormní výskyt tehdy dominující britské mutace koronaviru, která Trutnovsko spolu s Chebem a Sokolovem zasáhla nejvíce ze všech regionů v republice.

Rušit termín očkování při příznacích chřipky?

Koronavirus

Izolace postihla 118 tisíc obyvatel okresu Trutnov, kam až na jasně definované výjimky neměla proklouznout ani myš. Policisté rozbili kontrolní stanoviště na příjezdových silnicích, kde kontrovali i pasažéry veřejné dopravy.

Šéf Pfizeru: Posilující dávky budou každý rok

Koronavirus

Mezi covidem nejvíce zasažené okresy v Královéhradeckém kraji patří nyní Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou. Nákaza se nejméně vyskytuje na Trutnovsku a Náchodsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám