Hlavní obsah

Sanitku s pacientem nepustili němečtí policisté přes hranici

Vídeň

Kam může dojít bezmyšlenkovitá snaha o plnění úkolů a byrokratický šiml, dokládá příběh, který se odehrál na hranicích mezi německým Bavorskem a rakouským Tyrolskem. Němečtí policisté odmítli pustit přes hranici rakouskou sanitku, která převážela pacienta trpícího vážným onemocněním srdce na kliniku do německého Füssenu, píše server Krone.at. Důvod? Při kontrole chyběl jeden dokument.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vůz Červeného kříže, který měl pacienta odvézt, se musel na rakousko-německé hranici otočit a odjet zpět do rakouské obce Pinswang, kam mělo druhé auto narychlo přivézt chybějící dokument z okresního ředitelství Červeného kříže v tyrolském městě Reutte. Pacient se na kliniku dostal o 30 minut později, než se původně plánovalo, a okamžitě podstoupil operaci, píše krone.at.

Německo prodloužilo stálé kontroly na hranicích s ČR a Tyrolskem

Evropa

Proč tak důležitý dokument, kvůli kterému se pacient dostal na kliniku se zpožděním, v sanitce chyběl? „Vůz, který měl původně pacienta převézt, musel do dílny kvůli opravě, proto se použilo náhradní auto, v něm ale dokument chyběl,“ vysvětloval Andreas Inwinkl, ředitel a vedoucí záchranné služby Červeného kříže v Reutte.

Česko, Slovensko a Rakousko žádají po Německu konec hraničních kontrol

Evropa

Zdůraznil, že dokument, kvůli kterému kontrola na hranicích odmítla záchranku pustit, byla kopie e-mailu. „Bylo to obecné sdělení, nic zvláštního,“ řekl. Bavorské státní ministerstvo v něm informuje o stavu na hranicích a vyjmenovává ty organizace a orgány, jimž je povolen vstup. Inwinkl tvrdí, že záležitost považuje „za absolutní šílenství“. Potvrdil, že to nejdůležitější, tedy doklad o negativním testu na koronavirus, měl jak pacient, tak posádka vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám