Hlavní obsah

Šanghaj opět otevře obchody, část obyvatel bude moci docházet do práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

Čínské město Šanghaj ve středu otevře obchody a nákupní centra, které byly zavřené dva měsíce kvůli pandemii covidu-19. Lidé žijící mimo rizikové oblasti budou moci opět docházet do práce. Uvolnění dosud velmi přísných restrikcí v úterý podle agentury AP oznámilo vedení města.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šanghaj rozvolňuje koronavirová opatřeníVideo: Reuters

 
Článek

Do plného provozu se vrátí také metro, autobusy a železnice spojující Šanghaj se zbytkem Číny. Zvýší se i počet povolených vnitrostátních letů, píše agentura Reuters.

Částečně se otevřou školy, docházka ovšem zůstane dobrovolná.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Šanghaj rozvolňuje koronavirová opatření

Obchody a další veřejné prostory budou smět zaplnit jen 75 procent své kapacity a pro vstup bude potřeba se prokázat negativním PCR testem. Kina a tělocvičny zůstanou dál uzavřené.

Čína se drží strategie nulové tolerance vůči koronaviru ve snaze zabránit jeho šíření. Ekonomické středisko Šanghaj bylo v uzávěře od dubna, což má značné ekonomické důsledky.

Šanghaj zpřísňuje i přes ústup covidu. Lidem „děkuje za pochopení“

Koronavirus

Opatření vyvolalo debatu o udržitelnosti uplatňované strategie. Město uzávěru začalo rušit pozvolna, v předchozích dnech povolilo části obyvatel chodit do práce nebo postupně otevíralo některé linky metra.

Foto: ČTK/AP

Pacienti s negativním koronavirovým testem čekají na opuštění dočasného nemocničního zařízení v čínské Šanghaji.

Vedení města již předem uvádělo 1. červen jako plánované datum obnovení běžného života.

Zatímco v dubnu, kdy vedení Šanghaje vyhlásilo přísnou uzávěru, bylo ve městě okolo 20 tisíc nových případů covidu-19 denně, v pondělí jich zdravotníci zachytili jen 29.

Reklama

Výběr článků

Načítám