Hlavní obsah

Nouzový stav skončil a Španělé zaplavili pláže

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málaga

Hned první víkend po ukončení nouzového stavu zaplavili nedočkaví Španělé přímořská letoviska. Obrázky zaplněných pláží vzbudily radost i obavy, že takové chování způsobí další nárůst v počtu nakažených, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělé zaplavili plážeVideo: Reuters

 
Článek

Stav nouze byl ve Španělsku zaveden v říjnu, zatímco se vláda připravovala na druhou vlnu pandemie. Menšinová vláda premiéra Pedra Sancheze už ale pro prodloužení nenašla dostatečnou podporu.

Španělsko, které se před pandemií pyšnilo titulem druhé nejnavštěvovanější země na světě, teď kvůli covidu-19 zaznamenalo propad zahraničního cestovního ruchu o 80 procent.

V Madridu se poprvé od začátku pandemie konaly býčí zápasy

Cestování

Se zvyšující se proočkovaností populace teď turisty oblíbené destinace jako Španělsko doufají, že se podaří zachránit alespoň část letní sezony.

Podmínky cestování

Česká vláda v tuto chvíli považuje Španělsko za zemi s vysokým rizikem nákazy covidem-19, na cestovatelském semaforu je tedy označeno červenou barvou.

Španělsko couvá. Ruší povinné roušky při plavání a opalování

Cestování

Při cestě tam musí cestovatel předložit negativní PCR test, maximálně 72 hodin starý, a zároveň vyplnit příslušný formulář. Karanténa po příletu není vyžadována.

Při cestě zpět do České republiky je potřeba mít přichystaný negativní PCR test (72 hodin starý) nebo antigenní (24 hodin). Po návratu musí člověk podstoupit nejméně pětidenní karanténu, na jejímž konci musí podstoupit další PCR test. Tyto podmínky se mírně liší pro Kanárské ostrovy a Baleáry.

Reklama

Výběr článků

Načítám