Hlavní obsah

Německem se šíří britská mutace koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Nakažlivější britská varianta koronaviru se v Německu rychle rozšiřuje, potvrdil německý ministr zdravotnictví Jens Spahn. Roste podíl nakažených, kteří se infikovali britskou mutací, píše server týdeníku Focus. Z nejnovějších dat Institutu Roberta Kocha vyplývá, že podíl nakažených touto mutací se ze šesti procent dostal během dvou týdnů na 22 procent.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Odborníci uvádějí, že britská mutace je až o 70 procent nakažlivější, na průběh nemoci to ale nemá vliv.

V Německu za posledních 24 hodin přibylo 7556 nových případů koronaviru a v souvislosti s ním dalších 560 úmrtí. Je to méně než před týdnem, uvedl Institut Roberta Kocha (RKI).

Němce deptá covid víc než loni na jaře

Koronavirus

Přesně před týdnem hlásil RKI 8072 nakažených a 813 zemřelých během uplynulého dne, tato statistika však zahrnovala i případy registrované se zpožděním. Nejvyšší bilanci zemřelých (1244) evidovalo Německo 14. ledna, maximální počet nově infikovaných (33 777) pak 18. prosince.

Navzdory příznivému vývoji Merkelová odmítá rozvolňovat

Koronavirus

Celoněmecký počet nových případů nákazy na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní je na hodnotě 57. Tento ukazatel v posledních týdnech ve většině spolkových zemí klesá, těsně před Vánoci dosahoval hranice 200, před čtyřmi týdny 136.

Celkem už v Německu, které má 83 milionů obyvatel, RKI zaznamenal téměř 2,35 milionu případů nákazy virem SARS-CoV-2. Zemřelo 66 164 osob.

Německo má první detenční zařízení pro odmítače karantény

Koronavirus

Sedmidenní reprodukční číslo v Německu momentálně činí 0,84. Znamená to, že 100 infikovaných lidí nakazilo v průměru zhruba 84 dalších. Pokud je číslo dlouhodobě pod hodnotou jedna, má se za to, že infekce je na ústupu.

Reklama

Výběr článků

Načítám