Hlavní obsah

Nakažená sestřička z Frýdku-Místku dělala na porodním oddělení, nemocnice ho zavřela

Právo, plk
Frýdek-Místek

Zdravotní sestra z frýdecko-místecké nemocnice nakažená koronavirem pracuje na tamním gynekologicko-porodním oddělení. Podle vedení nemocnice má u ní nemoc lehký průběh, je v domácí karanténě a léčí se ambulantně.

Foto: Mapy.cz

Areál nemocnice ve Frýdku-Místku

Článek

„Do karantény byli preventivně posláni všichni zdravotníci z rizikového kontaktu. Dle našeho trasování šlo o komunitní nákazu, tedy o onemocnění, které bylo získáno v populaci, zdravotní sestra nikde necestovala,“ uvedla mluvčí Nemocnice Frýdek-Místek Jana Březinová.

V Česku je 141 nakažených koronavirem

Koronavirus

Krizový štáb nemocnice se rozhodl z preventivních důvodů omezení šíření nákazy přerušit minimálně na 14 dnů provoz gynekologicko-porodního oddělení.

Lidé prý Itálii zapírali

Podle mluvčí se epidemiologická zátěž dostala na kritickou mez před dvěma týdny, kdy se řada obyvatel okresu vracela z jarních prázdnin z rizikové oblasti severní Itálie. V té době nebyla karanténa pro cestující z Itálie povinná.

Nakažená sestřička z Frýdku-Místku dělala na porodním oddělení, nemocnice ho zavřela

Koronavirus

„Víme o případech, kdy lidé při vstupním třídění zapírali, že se vrátili z postižených oblastí, aby mohli jít na pravidelnou ambulantní kontrolu,“ upozornila Březinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám