Hlavní obsah

Na Slovensku začínají hrát divadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Od pondělí 3. května budou mít Slováci možnost navštěvovat divadelní představení a koncerty. V interiéru může být maximálně 150 lidí do naplnění 50 procent kapacity sálu.

Foto: Profimedia.cz

Divadlo Alexandra Duchnoviča v Prešově při zkoušce hry Mirandolina

Článek

Organizátor akce musí zajistit pro všechny místa k sezení a kontrolovat platný negativní test na covid-19. Pokud se bude pandemická situace nadále vyvíjet příznivě, v červnu by mohly být povoleny kulturní akce do 1000 diváků v exteriéru a 500 v interiéru.

Generálním ředitel Slovenského národní divadla (SND) Matej Drlička řekl, že pokud si někdo zakoupí vstupenku na představení a následně bude mít pozitivní test, peníze mu vrátí. Za ideálních podmínek by v SND chtěli mít do léta čtyři premiéry, dvě v činohře, po jedné v baletu a v opeře.

Pronajmu si babičku, zn. 200 eur. Na Slovensku si lidé najímají seniory kvůli očkování

Evropa

Kina zatím hrát nebudou, protože nemají k dispozici dostatek nových filmů a nemohou poskytovat občerstvení, které tvoří důležitou část příjmů.

Otevřené zahrádky i zoo

Od pondělí se na Slovensku otevřely fitness centra, zahrádky restaurací a kaváren. Od 19. dubna se na Slovensku otevřely obchody, nákupní střediska, služby, hotely, kostely, plovárny, muzea, galerie, zoologické a botanické zahrady. V obchodech a kostelích může být jedna osoba na 15 metrů čtverečních. V budovách a prostředcích veřejné dopravy jsou nadále povinné respirátory.

Slovensko umožní registraci k očkování všem starším 16 let

Evropa

Na Slovensku zaznamenali 682 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a 39 úmrtí. V nemocnicích je 1364 pacientů s potvrzeným covid-19, z toho 144 na JIP a 191 na plicní ventilaci. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 381 180 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 11 611 lidí. První dávkou bylo očkováno 1 041 986 a druhou 450 654 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám