Hlavní obsah

Koronavirová mapa: Praha už není nejhorší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhorší čísla z hlediska vývoje epidemie koronaviru má nyní Královéhradecký kraj, nejlepší pak kraj Karlovarský. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Čísla naznačují, že celkově se epidemická situace zlepšuje. Incidence – počet potvrzených případů nákazy za posledních sedm dní na 100 000 obyvatel – se snížila ve všech krajích.

Článek

Zatímco v lednu se s nákazou koronavirem nejvíce potýkala Praha a středočeské okresy, které ji obklopují, v posledním týdnu na koronavirové mapě tmavne nejvíce jihozápad a severovýchod Čech.

Chlíbek: Neočkovaní do restaurací je správný krok

Koronavirus

K pátku měli nejhorší týdenní incidenci v Královéhradeckém kraji, kde za poslední týden připadá na 100 000 obyvatel 2397 případů covidu, následuje Plzeňský (2370) a Středočeský (2361) kraj. V Praze je incidence na hodnotě 2312.

Relativně nejlépe je na tom naopak Karlovarský kraj s incidencí 1830 nebo Jihočeský kraj (2005).

Z okresů patří k nejhorším Mladá Boleslav s incidencí 2989 a podobně je na tom i Berounsko, Plzeňsko, Domažlicko, Rychnov nad Kněžnou, Brno, Opava či Zlín.

V Opavě řeší nárůst počtu pacientů s koronavirem, otvírají dvě nová covidária

Koronavirus

K nejlepším patří Bruntál (1653) a relativně dobře je na tom například i Havlíčkův Brod nebo nejzápadnější české regiony, jako je Cheb či Karlovarsko.

Celkově incidence v České republice klesla ze čtvrtečních 2404 případů na pátečních 2230.

Laboratoře v Česku v pátek odhalily 28 658 potvrzených nových případů nákazy koronavirem a 5150 podezření na reinfekci. Čísla jsou výrazně nižší než v pátek minulého týdne, kdy bylo nově potvrzených případů přes 47 tisíc.

Snad je to už konec. Omikron s vážnými případy vůbec nehnul

Domácí

Dál platí, že počet hospitalizovaných s covidem výrazněji neroste. Hospitalizováno je 3120 nakažených pacientů, z toho 202 jich je ve vážném stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám