Hlavní obsah

Itálie prodloužila pro návštěvníky povinnost karantény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Itálie o 15 dní prodloužila platnost omezení pro cestovatele ze zemí Evropské unie, kteří nyní musejí povinně do pětidenní karantény ukončené negativním PCR testem. Opatření přitom mělo skončit 30. dubna. Ministr zdravotnictví Roberto Speranza také oznámil, že Itálie nově přidala na seznam vysoce rizikových zemí Srí Lanku, což znamená, že cestovatele z této země nebude přes své hranice pouštět vůbec.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Benátky

Článek

Povinná karanténa pro cestovatele z evropských zemí začala v Itálii platit během Velikonoc, poté ji vláda prodloužila do konce dubna. Při překročení hranic musejí mít všichni negativní test na koronavirus, který se musí zopakovat při ukončení karantény.

Kvůli obavám z importu nových mutací koronaviru Itálie tento týden zakázala vstup lidem z Indie a Bangladéše. Nenařídila ale přerušit lety mezi Itálií a Indií, aby umožnila návrat Italům, kteří v Indii pobývali.

Agentura AFP informovala, že ve středu večer přistálo na římském letišti letadlo z Indie, které mělo na palubě 213 lidí. Pozitivní test na koronavirus měla desetina z nich, nakažení putovali do izolace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám