Hlavní obsah

Francie má bezmála 35 tisíc infekcí, Turecko hlásí denní maximum zemřelých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Francii přibylo dalších 34.968 nakažených koronavirem, tedy o 4,36 procenta více, než kolik jich úřady zaznamenaly předchozí středu. Turecko za posledních 24 hodin zaregistrovalo 326 zemřelých v souvislosti s covidem-19, nejvíce za den od počátku epidemie.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Pacient s covidem na JIP na francouzské soukromé klinice ve Vannes.

Článek

Británie hlásí v porovnání s dalšími evropskými zeměmi i přes uvolňování opatření proti šíření nákazy nízký počet nakažených, informovala agentura Reuters.

Ačkoliv denní přírůstek nakažených ve Francii v porovnání s minulým vzrostl, jde o nejnižší týdenní nárůst od poloviny března. To podle Reuters značí pozitivní dopady koronavirové uzávěry, kterou tamní úřady vyhlásily před dvěma týdny.

Polsko od pondělí rozvolní, pro tři regiony u českých hranic to ale neplatí

Koronavirus

Francouzská vláda dříve oznámila, že od 3. května opět povolí lidem vzdálit se dál než deset kilometrů od bydliště, v polovině měsíce pak plánuje otevřít zahrádky restaurací a kaváren.

Celkem se v zemi s 67 miliony obyvatel od počátku epidemie nakazilo 5,37 milionu lidí. V souvislosti s covidem-19 zemřelo 101.881 lidí, 313 za posledních 24 hodin. S onemocněním ve francouzských nemocnicích bojuje 30.954 pacientů; počet hospitalizovaných neklesl pod hranici 30.000 od začátku třetí uzávěry.

Turecko

V Turecku s asi 83 miliony obyvatel přibylo 61.967 nově nakažených, čímž celkový počet infekcí od počátku pandemie stoupnul na více než 4,4 milionu. Po nákaze koronavirem zemřelo v jihoevropské zemi bezmála 36.975 lidí.

Rozvolňovat se bude v blocích, školky možná půjdou po okresech

Domácí

Z hlediska denní bilance nakažených v průměru za poslední týden je nyní Turecko celosvětově čtvrté nejhorší, uvádí na základě svých statistik Reuters. V zemi platí zákaz vycházení od sedmi večer do pěti ráno, víkendová uzávěra a další opatření, která tamní vláda zavedla po skokovém nárůstu nakažených a zemřelých, který způsobilo uvolnění restrikcí v polovině března.

Británie

Británie dnes zaznamenala 2396 nových infekcí a 22 úmrtí po nákaze koronavirem. Část tamních obyvatel si přitom od minulého týdne může užívat nových svobod, včetně otevřených obchodů a zahrádek restaurací a hospod.

Zhruba 66milionová země má celosvětově jednu z nejúspěšnějších očkovacích kampaní. K dnešnímu dni první dávku vakcíny proti covidu-19 dostalo přes 33 milionů Britů, obě dávky pak okolo deseti milionů.

Německý parlament schválil koronavirovou brzdu

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám