Hlavní obsah

Německý parlament schválil koronavirovou brzdu

– Berlín

Němečtí poslanci ve středu schválili nouzovou brzdu, která vládě kancléřky Angely Merkelové umožní nehledě na postoj spolkových zemí zavádět v regionech karanténní opatření včetně omezení nočního pohybu.

Foto: Michele Tantussi, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová

Článek

Novelu zákona o potírání infekčních chorob ve čtvrtek posoudí Spolková rada, ve které jsou zastoupeny přímo spolkové země. Po souhlasu Spolkové rady, který se očekává, musí úpravu podepsat ještě prezident Frank-Walter Steinmaier.

Zákaz vycházení, uzavřené obchody. Německá vláda souhlasí s covidovou brzdou

Koronavirus

Němce zřejmě čeká zákaz vycházení od 21.00 do 05.00, uzavření obchodů, restaurací, kaváren, zařízení pro volný čas, omezení kontaktů, kdy by byl povolen pouze kontakt s jednou osobou mimo vlastní domácnost. Omezení by měla vstoupit v platnost ve chvíli, kdy bude překročen limit 100 nakažených na 100 tisíc obyvatel ve třech po sobě jdoucích dnech.

Nouzová brzda počítá také s omezením výuky ve školách. V takovém případě by šlo o limit 200 případů na 100 tisíc obyvatel za stejný časový úsek tří dnů. Pokud jednotlivé okresy či města tuto hranici překročí, přejde se na distanční výuku.

Reklama

Výběr článků

Načítám