Hlavní obsah

Dva miliony Australanů jsou v tvrdém lockdownu. Kvůli jednomu nakaženému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perth

Město Perth na západě Austrálie je od pondělí v přísném lockdownu. V totální uzávěře se ocitlo na dva miliony lidí, kteří v oblasti žijí. Důvodem je jeden nakažený koronavirem, píše agentura Reuters. Uzávěra oblasti by měla trvat pět dnů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před zahájením lockdownu zachvátila obyvatele Perthu nákupní panikaVideo: Reuters

 
Článek

Lidé mohou opustit své domovy pouze kvůli základnímu nákupu, vyzvednutí léků v lékárnách a práci, kterou nelze vykonávat z domova. Školy, většina podniků, zábavní podniky a kostely se uzavřely. Restaurace fungují pouze jako výdejní okénka nebo na rozvoz, jinak jsou uzavřené.

„Jedná se o velmi vážnou situaci a každý z nás musí udělat vše, co je v jeho silách, aby pomohl zastavit šíření nákazy v oblasti,“ řekl premiér státu Západní Austrálie Mark McGowan.

Austrálie zůstane zřejmě uzavřená celý letošní rok, navzdory očkování

Koronavirus

Obyvatelé Perthu ve strachu z přísného lockdownu vzali útokem obchody, aby se připravili na přísnou uzávěru. Obávají se, aby karanténa netrvala déle než uváděných pět dnů.

Drastická opatření byla zavedena ve chvíli, kdy se potvrdila nákaza koronavirem u 20letého muže, který pracoval jako strážný v hotelu Sheraton Four Points, do něhož jsou umisťováni všichni, kteří přijíždějí ze zahraničí a musejí tam strávit povinnou dvoutýdenní karanténu. Nakažený uvedl, že mezi jeho blízké kontakty patří 66 osob.

McGowan mírnil obavy oznámením, že z tohoto klastru byla už většina testována a výsledek je u nich negativní. Testování zbytku by mělo být dokončeno během pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám