Hlavní obsah

Všude dobře, doma nejlíp: Chcete bazén už toto léto?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je pro každého majitele rodinného domu začátek prací na zahrádce a plánování letní dovolené. Předchozí horká léta řadu lidí přesvědčila o tom, že mít vlastní bazén je komfort, který i ze všedního dne udělá malou dovolenou.

Foto: Compasspools

Léto u vás doma ve vašem bazénu

Článek

Přijít v parném létě odpoledne z práce a skokem do vody smýt všechny starosti je představa, která přesvědčí i zatvrzelé odpůrce bazénů. A tak se postupně stává zapuštěný bazén samozřejmou součástí rodinného domu a každodenní dovolenou ve vlastní zahradě.

Jak se rozhoduje budoucí majitel bazénu?

Pavel a Martina mají rodinný dům a dvě malé děti. Na rodinné poradě se shodli, že si pořídí bazén, ale mají jasno jen v tom, že bazén bude na jižní straně hned u terasy s východem z obýváku. Pavel i Martina zatím netuší, co je při rozhodování o bazénu důležité. Tak si pojďme shrnout, co by měl vědět každý, kdo uvažuje vlastnit bazén:

1.    Na co mít bazén?

Využití bazénu je asi to nejdůležitější kritérium pro rozhodnutí, zda si ho pořídit. Nikdo nechce mít na zahradě bazén, který zeje prázdnotou.

Bazén může být příjemný společník, praktický trenér i klinický psycholog. Jak? Pokud ho využijete naplno, posílíte si svaly, imunitu, rodinné a přátelské vztahy a dopřejete si relax, na jaký jste dosud nebyli zvyklí. Ruku na srdce, kdo by nechtěl být zdravější, odpočinutější a veselejší právě díky všem výhodám bazénu? Stačí si vybrat pravidelné ranní nebo večerní plavání, otužování, setkávání s rodinou a přáteli, noční koupání nebo jen válení se v nafukovacím lehátku s knížkou nebo drinkem.

2.    Jak se starat o bazénovou vodu

Dalším rozhodovacím úskalím je nutnost péče o bazén. Údržba bazénové vody je často vnímána jako nepřekonatelná překážka. Není pochyb o tom, že je třeba se o ni starat. Ale žijeme v době pokrokové a už dnes máme na trhu bezúdržbový samočistící bazén, který všechnu práci s náročným čištěním zvládá sám. Samočištění funguje na principu trysek na schodech a dně bazénu, které proudem vody postupně nahánějí nečistoty do filtrace. Trysky pracují nenápadně i během koupání a díky pravidelné cirkulaci přispívají ke snižování chemických látek ve vodě. A to je další plus.

Foto: Compasspools

Bazén se čistí sám, zatímco vy se koupete

3.    Na co ještě myslet, než vyberete ten pravý bazén

Ideální tvar a velikosti bazénu

Velikost bazénu je závislá na velikosti pozemku, způsobu využití a finančních možnostech investora. I malý bazén může být s protiproudem vhodný i pro plavecký trénink. Nabídka z 25 bazénových modelů ve dvanácti barvách uspokojí estetické nároky každého. Tato volba je často doménou žen, a tak není na škodu jim nechat tuto kompetenci v plné míře využít, co myslíte pánové?

Zastřešení a vyhřívání venkovního bazénu

Co si budeme povídat, zakrytý bazén se tak rychle neochladí. Jeho zastřešením se prodlouží koupací sezona o několik týdnů. A při vyhřívání pomocí tepelného čerpadla nebo solárními panely to může být navíc i o několik měsíců.

4.    Co je třeba zvážit ještě před pořízením bazénu?

Investici do zapuštěného bazénu je třeba důkladně zvážit. Není to jako koupit si nové auto a po roce ho prodat. Bazén zůstane. Proto je dobré zvolit kvalitu, která obstojí v čase nejen svým designem, ale i vysokým standardem zpracování. Volba keramického bazénu značky Compass splňuje právě tato kritéria. Navíc se jedná o produkt téměř lokální, bazény se vyrábějí na Slovensku v továrně nedaleko Bratislavy.

Foto: Compasspools

Keramické bazény Compass

Teď je pravý čas se rozhodnout

Pokud jste došli až sem, tak už víte, co chcete a proč. Je čas začít jednat!

Právě jaro je ideální čas pro objednání bazénu. Kdo si objedná bazén v těchto dnech, ten už se v létě může spokojeně koupat. Najděte si nejbližšího prodejce, využijte online poradenství a nechte si připravit nabídku šitou na míru: https://www.compasspools.eu/cs/kontakty/

Výběr článků

Načítám