Hlavní obsah

Trenér v chytrých hodinkách Huawei Watch GT Runner vás připraví i na maraton

Každý běžec jistě jednou dojde do fáze, že si položí otázku – co kdybych zkusil uběhnout maraton? To sice vyžaduje hodně odhodlání, ale s promyšleným tréninkovým programem můžete mít i vy takový ambiciózní cíl na dosah. Hodinky Watch GT Runner jsou parťákem, který vás povede cestou příprav až k cílové čáře.

Foto: Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

Huawei

Článek

Běh je jednou z nejdostupnějších sportovních disciplín. Často se ale chybně domníváme, že na rozdíl od jiných aktivit u běhu nepotřebujeme pomoc trenéra, který by nás navedl k lepším výkonům a celkovému zlepšení tělesné kondice. Vždyť přece to jediné, co musíme při přípravě na maraton sledovat, je čas a vzdálenost, ne snad?

Trénink přesně na míru

Takhle snadné to bohužel není. Ke správnému nastavení našeho běžeckého tréninku je totiž důležité brát v úvahu celou řadu ukazatelů. Podstatou hodinek Huawei Watch GT Runner je přesné sledování naměřených hodnot a jejich objektivní vyhodnocení, na základě kterého vám sestaví individuální tréninkový plán. To je možné pomocí indexu RAI (Running Ability Index) vyvinutému společností Huawei, který slouží k měření úrovně vytrvalosti a efektivity techniky běžce.

Tato inovace nabízí obyčejnému běžci možnost zařadit se do profesionálních referenčních standardů díky vyhodnocení jeho současného i předchozího běžeckého výkonu. Na rozdíl od většiny chytrých hodinek, které k vyhodnocení vašich schopností používají hlavně VO2max (údaje o maximálním příjmu kyslíku), vezmou v úvahu více faktorů a srovnávají je s vaším výkonem.

Foto: Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

Huawei

A začíná výzva!

Jakmile hodinky definují úroveň vašich schopností, stejně jako každý dobrý osobní trenér vám i Huawei Watch GT Runner prostřednictvím aplikace Huawei Health App připraví individuální tréninkový plán, který se zaměří na váš hlavní cíl.

Hodinky zaznamenávají a analyzují údaje o vašich tréninkových aktivitách a podle nich identifikují aktuální úroveň sportovních schopností a cílů. Poté chytré hodinky přizpůsobí intenzitu tréninku a postupně zvyšují jeho rozsah, aby se vaše běžecké schopnosti před maratonem postupně zlepšovaly.

Stejně tak důležitá, jako dobře naplánovaný trénink, je také regenerace, aby si vaše tělo i mysl odpočinuly. Abyste předešli tréninkovému přetížení, nabízí Watch GT Runner upozornění ohledně míry únavy.

Posouvejte své hranice

Trénink na maraton od vás bude vyžadovat uběhnutí i několik desítek kilometrů týdně. Můžete experimentovat s novými trasami a lokalitami, který vám zážitek z běhu zpestří. Hodinky navíc zaručují vysokou přesnost geolokace zásluhou antény s technologií Dual-Band Five-System a přesnou offline navigaci. Kromě toho umí funkci navádění po zpáteční trase, takže se nemusíte bát, že zabloudíte, a můžete se plně soustředit na trénink.

Více informací o nových Huawei Watch GT Runner se můžete dočíst zde: https://consumer.huawei.com/cz/offer/new-product/. Zakoupit je můžete na oficiální webové stránce: https://consumer.huawei.com/cz/wearables/watch-gt-runner/buy/.

Výběr článků

Načítám