Hlavní obsah

Sedmkrát přežil vlastní smrt a pak vyhrál 20 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viděli jste film Vyvolený s Brucem Willisem, kde hlavní hrdina nemůže zemřít? Tak přesně takový film by klidně mohli v Hollywoodu natočit o Chorvatovi jménem Frane Selak. Zatímco Bruce ve filmu přežil jednu vlakovou nehodu, tak Selak se vyhnul smrti hned sedmkrát. A pak ještě vyhrál v loterii!

Vyvolený. Sedmkrát unikl ze spárů smrti a pak vyhrál 20 milionů

Článek

Kdyby Franův život zachytili tvůrci pořadu Věřte – Nevěřte, tak jsme přesvědčeni, že 99% diváků by jen u obrazovky zakroutilo hlavou s tím, že něco takového se prostě nemůže stát. Jestli se totiž o někom na světě dá skutečně spolehlivě říct, že je to Dítě štěstěny, tak je to bezpochyby tento dnes 91-letý Chorvat. Ostatně posuďte sami.

Sedm úniků ze spárů smrti

V roce 1962 vykolejil vlak, v němž Frane cestoval. 17 lidí zemřelo, ovšem on přežil.

V roce 1963 se odlomily zadní dveře z letadla, na jehož palubě seděl. 19 cestujících zemřelo, ale Frane dopadl do balíku slámy a znovu zázračně unikl smrti.

V roce 1966 pro změnu sjel autobus do řeky. 4 pasažéři zemřeli, ale Frane doplaval na břeh, opět nezraněn.

V roce 1970 se vznítil motor u jeho auta. Ale Frane se dokázal těsně před výbuchem motoru z automobilu vysvobodit.

V roce 1973 začal hořet jeho další automobil, tentokrát kvůli poruše benzínové pumpy. Zázračnému Chorvatovi sice ohořely vlasy, ale jinak opět vyvázl z incidentu bez jakékoliv zdravotní újmy.

V roce 1995 jej v Záhřebu srazil na ulici plně rozjetý autobus. A asi už nikoho z vás nepřekvapí, že Franemu se opět nic nestalo.

A to nejlepší nakonec. V roce 1996 se v automobilu čelně srazil s protijedoucím autobusem, jenž jeho vůz odhodil přes krajnici a ten spadl do 90-metrové propasti, kde zcela shořel. Železný Chorvat ovšem těsně předtím ze svého auta vyskočil a zachytil se o větev jediného stromu, jenž se nad propastí tyčil.

Když někoho Štěstěna miluje, tak není co řešit

Po všech těchto incidentech si šel Frane v roce 2003 vsadit v loterii. Poprvé v životě. V přepočtu investoval 30 korun. A vyhrál 20 milionů! Na první pokus! Od té doby už nejsou k dispozici žádné zprávy o tom, že by se panu Selakovi přihodila nějaká další nehoda. Počítáme, že ta paní s kosou už to prostě vzdala. Frane si užívá spokojené stáří i se svými miliony.

Nezkusíte své štěstí i vy?

Neříkáme, že byste měli skákat z letadla do slámy nebo se chytat větve nad propastí. Nicméně i vy si můžete vsadit. Nová česká loterie Numera vám nabízí hru, kde si také můžete vsadit jen za 30 korun! Což je v česku unikátně nízká cena. A vyhrát můžete dokonce 50 milionů, nikoliv pouze tu dvacetimilionovou almužnu, kterou si domů odnesl tento vyvolený muž. Případně můžete zkusit i zbrusu novou Životní výhru, která se losuje v neděli, a v níž můžete vyhrát rovných 100 milionů. A třeba se i vám podaří vyhrát hned na první pokus! Hlavní je to zkusit! Loterii Numera si můžete zahrát kliknutím na tento odkaz.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Výběr článků

Načítám