Hlavní obsah

Robert Vano: Člověka to nutí dělat perfektní fotky

Novinky, Samsung

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední český fotograf Robert Vano je stále velmi aktivní a věnuje se jak klasickému focení, tak své specializaci – platinotypii. Ať už je to na workshopech pro širokou veřejnost nebo při jeho vlastní práci, tak veškeré úspěchy přímo závisí na kvalitě fotografií.

Robert Vano: Člověka to nutí dělat perfektní fotky

Článek

Dobrý fotoaparát je základ, ale při následném prohlížení fotek je ještě mnohem důležitější pracovat s nimi v co nejvyšší kvalitě. Robert však zná ideální řešení v podobě televizoru Samsung QLED 8K, který zobrazí i ty nejjemnější detaily fotografie. Autor se tak může kochat krásou a sledovat každý pixel.

Robert Vano

„Takhle kvalitní obraz na televizoru je neúprosný a je na něm vidět opravdu každý chlup. Fotografa to nutí se ještě více než jindy soustředit na všechny detaily,“ říká Robert Vano. „Když se pak vše povede, tak je vidět, že ostré fotky umím dělat i já,“ komentuje s nadsázkou to, že je proslaven zejména díky rozmazaným fotografiím.

Robert Vano: Člověka to nutí dělat perfektní fotky

Detaily pro Roberta Vana

I na první pohled chladné technologie umí být lákavé a vzrušující, obzvlášť když v sobě skrývají umělou inteligenci. U Samsungu má tento pomocník na starosti vylepšování původních nahrávek do kvality 8K a to dopočítáním chybějících obrazových informací. Malířská paleta tak rázem nabídne 33 miliónů pixelů, a to už je dost na vykreslení i těch nejmenších detailů všech fotografií.

Robert Vano

Výběr článků

Načítám