Hlavní obsah

Prodat obraz v online aukci?

Novinky, Obrazy v aukci

Prodej obrazů v aukci je v posledních letech nejúspěšnějším způsobem prodeje uměleckých děl. Přinášíme Vám odpovědi na zásadní otázky s jednatelem úspěšné aukční síně Obrazy v aukci, s.r.o., Ing. Jaroslavem Jakubcem.

Foto: Obrazy v aukci

Ing. Jaroslav Jakubec a Mgr. Dominika Jakubcová

Článek

Co nám můžete říct o Vaší firmě?

Historie sahá do roku 1992. Z malých starožitností jsme vyrostli do úspěšné aukční galerie v Korunní ulici na pražských Vinohradech, s pobočkou v Brně a výstavní galerií na Václavském náměstí. Velkou zásluhu na tom má náš profesionální a přitom přátelský tým. Troufnu si říct, že jsme jako jedna rodina.

Proč aukce?

Mohu se i já Vás na něco zeptat? Když Vám ukážu obraz nebo nějakou sochu, budete hned vědět jejich hodnotu?

Ne, nebudu.

A to je přesně ono. Při přímém prodeji nebudete mít nikdy jistotu, že cena, za kterou obraz prodáváte, je nejlepší. Tím jsme odpověděli na otázku, proč je prodej přes aukci nejvýhodnější.

Foto: Obrazy v aukci

Ing. Jaroslav Jakubec - jednatel společnosti

Co když potřebuji peníze rychle?

Jsme maximálně flexibilní a ke každému se snažíme přistupovat individuálně. Jsme schopni vyplatit výnos i do 3 dnů od prodeje.

Existuje nějaká vhodná doba na prodej?

Ano, nyní.

Uvedu příklad: Jsem důchodce a mám doma 2 obrazy na stěně. Co mám udělat?

Nejjednodušší způsob je zavolat nám na bezplatnou linku 800 10 10 10. Rádi Vám poradíme, co dál. Případně je možné přijít s fotografiemi nebo nám je poslat na email. Určíme přibližnou hodnotu a nabídneme nejlepší způsob prodeje.

Co všechno je možné u Vás prodat?

Jako jedni z mála zvládneme téměř vše, co má nějakou historickou nebo uměleckou hodnotu.

Záběr je široký – historické obrazy, díla našich současníků, grafiky, vzácné knihy, šperky, mince, starožitnosti, hudební nástroje. Ve firmě si děláme legraci, že bychom zvládli i veterány nebo zemědělské stroje :)

Foto: Canva.com

Online aukce je nejlepší způsob prodeje.

Chystáte něco speciálního?

V červnu proběhne vůbec první exkluzivní aukce vzácných hudebních nástrojů. Je to skvělá příležitost pro investici.

Proč právě hudební nástroje?

Jsou to nádherné artefakty a asi budete překvapeni, ale například housle jsou dlouhodobě jednou z nejlepších a nejbezpečnějších investic.

V čem jsou Obrazy v aukci jiné?

Především v přístupu k lidem. Zakládáme si na přátelském a lidském přístupu. Nerozdělujeme zákazníky podle toho, co nám přinesou nebo za kolik nakoupí. Chceme, aby se u nás cítili všichni dobře. Nedávno přišel email od paní, která nám poděkovala za pomoc s naložením obrazů do auta a záchranu zrcátka před projíždějící tramvají. To jsou ty chvíle, kdy vím, že to děláme správně.

Výběr článků

Načítám