Hlavní obsah

Proč muži neradi kupují kytice k narozeninám? Důvody známe a rádi vám je rozmluvíme

Novinky, Florea.cz

Muži často nechávají dárek k narozeninám pro svou ženu, maminku či kamarádku na poslední chvíli. Pod tlakem potom sáhnou po zaprášené bonboniéře ze samoobsluhy nebo už desáté sadě mýdel a šamponů. Proč ženám nedopřejí voňavou kyticí překrásných růží s originálním přáním k narozeninám? Mají své důvody. Ale ty už dávno neplatí.

Foto: Florea.cz

Florea.cz rozváží květiny po celé republice

Článek

Muži jsou praktická stvoření a tento přístup aplikují i při nákupu narozeninového dárku a tvorbě přání. Přitom většinou netuší, že dárek, který ženám dělá největší radost, je zároveň ten nejjednodušší k pořízení. Jaké jsou nejčastější důvody českých chlapů, proč se jim nechce kupovat květiny?

„Kytky hned zvadnou.“

A čokoláda se sní a ponožky se obnosí. Tak to prostě na světě chodí. Není všechno na světě věčné jako Lenin. Co se týče řezaných květin, mají ale čeští muži v něčem pravdu. Vzhledem k tomu, že do českých květinářství putují květiny od distributora k distributorovi s několika zastávkami ve skladu, na pultech už opravdu čerstvou květinu najdete spíše výjimečně. Není tak bohužel výjimkou, že darovaná květina sklopí hlavu už druhý den.

Tento způsob prodeje květin zvedl ze židle jednoho českého podnikatele, který byl přesvědčen, že to přece musí jít lépe. Jiří Hemrle, který se na trhu s květinami pohybuje už bezmála 30 let, si založil vlastní online květinářství Florea.cz, kam si svými chlazenými dodávkami vozí čerstvé květiny přímo od pěstitelů. Není tedy výjimkou, když nádherná kytice růží dělá radost 2–3 týdny.

„Zapomněl jsem a nemám čas obíhat květinářství.“

Je jasné, že pokud je zrovna fotbal nebo vychází nový iPhone, muži jsou myšlenkami jinde. Naštěstí pro ně si v online květinářství Florea.cz mohou objednat narozeninovou kytici hned na druhý den. Sympatický kurýr nikdy nezkazí překvapení a doručí květiny do každého koutu České republiky.

Ať už chcete zavézt květiny do kanceláře, do školy, domů, nebo do kavárny, kurýr kytici doručí v konkrétní den, včas a v perfektním stavu.

Foto: Florea.cz

Ženy milují květiny a překvapení

“Květiny jsou neosobní, dává je každý.“

Kytice je naopak nadmíru osobní. Podle druhu květin, barvy a počtu si ženy snadno vydedukují, jak moc vám na nich záleží. K narozeninám bývá počet květin dán počtem let. Nebojte se ani sudého počtu. I odborník na etiketu Ladislav Špaček nazývá strach ze sudého počtu květů přežitkem.

Čím se ale může muž opravdu blýsknout, je rafinované a vtipné přání k narozeninám. Tam je prostor k promítnutí jeho osobnosti a citů, ať už se jedná o přání pro maminku, kamarádku, sestru nebo přítelkyni.

„Kytka už nikoho nepřekvapí.“

Tak tady se ovšem pánové mýlí. Kytice tří karafiátů omotaná tenkou stuhou už skutečně nikoho ze židle nezvedne, ale viděli jste někdy ženu, která právě dostává kytici 100 růží? Ještě lépe třeba v kanceláři nebo na oslavě, kde je obklopena desítkami závistivých přítelkyň? Věřte, že na takové narozeniny se jen tak nezapomíná.

Pokud jste ještě nikdy květiny online nekupovali, podívejte se na Florea.cz, jak to chodí. Vše zařídíte do tří minut, a pak už jen s nohama na stole můžete čekat na děkovný telefonát.

Výběr článků

Načítám