Hlavní obsah

Pro změnu zdravotní pojišťovny máte nejvyšší čas, termín je do konce září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdy? Zdravotní pojišťovnu lze změnit dle stávající legislativy jednou za 12 měsíců, a to buď k 1. lednu nebo 1. červenci. Při změně se uplatňuje tříměsíční čekací lhůta. Přihlášku k nové zdravotní pojišťovně je proto nutné podat nejpozději do 30. září nebo do 31. března.

Pro změnu zdravotní pojišťovny máte nejvyšší čas, termín je do konce září.

Článek

Jak?

Přejít k nové pojišťovně nemusíte už jen prostřednictvím papírové přihlášky. V dnešní době, kdy se lidé snaží maximum záležitostí vyřídit online cestou je výhodou, když tuto změnu můžete provést na internetu. Přihlášku k Oborové zdravotní pojišťovně můžete jednoduše vyplnit online na www.chcidoozp.cz nebo osobně, na některém ze 40 klientských míst OZP.

Proč?

Zdravotní pojišťovny se liší především v nabídce benefitů (výhod) nad rámec základní zdravotní péče. Význačným kritériem pro změnu pojišťovny je tak i možnost mít celou agendu pohodlně dostupnou online, například v mobilu.

Oborová zdravotní pojišťovna rozšířila svou nabídku příspěvků na následující preventivní vyšetření:

STOP rakovině kůže: Příspěvek na preventivní vyšetření digitálním či ručním dermatoskopem je určen všem klientům OZP bez věkového omezení.

STOP rakovině kůže: Příspěvek na preventivní vyšetření digitálním či ručním dermatoskopem je určen všem klientům OZP bez věkového omezení. STOP rakovině prsu: V posledních letech bohužel přibývá případů tohoto vážného onemocnění mezi stále mladšími ženami, a proto OZP přispívá či plně hradí toto vyšetření ženám již od 40. roku jejich života. Z veřejného zdravotního pojištění je hrazeno až od 45 let.

STOP rakovině kůže: Příspěvek na preventivní vyšetření digitálním či ručním dermatoskopem je určen všem klientům OZP bez věkového omezení. STOP rakovině prsu: V posledních letech bohužel přibývá případů tohoto vážného onemocnění mezi stále mladšími ženami, a proto OZP přispívá či plně hradí toto vyšetření ženám již od 40. roku jejich života. Z veřejného zdravotního pojištění je hrazeno až od 45 let. STOP rakovině prostaty: Vyšetření pro muže od 40 let. Právě tento druh rakoviny je mezi muži nejčastějším. Včasné odhalení přispěje k větší pravděpodobnosti vyléčení.

STOP rakovině kůže: Příspěvek na preventivní vyšetření digitálním či ručním dermatoskopem je určen všem klientům OZP bez věkového omezení. STOP rakovině prsu: V posledních letech bohužel přibývá případů tohoto vážného onemocnění mezi stále mladšími ženami, a proto OZP přispívá či plně hradí toto vyšetření ženám již od 40. roku jejich života. Z veřejného zdravotního pojištění je hrazeno až od 45 let. STOP rakovině prostaty: Vyšetření pro muže od 40 let. Právě tento druh rakoviny je mezi muži nejčastějším. Včasné odhalení přispěje k větší pravděpodobnosti vyléčení. STOP rakovině ledvin a břišních orgánů: Neexistuje screening těchto nádorů, který by byl hrazený z veřejného zdravotního pojištění. OZP proto poskytuje svým pojištěncům ve věku nad 50 let vyšetření břicha ultrazvukem zcela zdarma, či s příspěvkem v max. výši 800 Kč.

STOP rakovině kůže: Příspěvek na preventivní vyšetření digitálním či ručním dermatoskopem je určen všem klientům OZP bez věkového omezení. STOP rakovině prsu: V posledních letech bohužel přibývá případů tohoto vážného onemocnění mezi stále mladšími ženami, a proto OZP přispívá či plně hradí toto vyšetření ženám již od 40. roku jejich života. Z veřejného zdravotního pojištění je hrazeno až od 45 let. STOP rakovině prostaty: Vyšetření pro muže od 40 let. Právě tento druh rakoviny je mezi muži nejčastějším. Včasné odhalení přispěje k větší pravděpodobnosti vyléčení. STOP rakovině ledvin a břišních orgánů: Neexistuje screening těchto nádorů, který by byl hrazený z veřejného zdravotního pojištění. OZP proto poskytuje svým pojištěncům ve věku nad 50 let vyšetření břicha ultrazvukem zcela zdarma, či s příspěvkem v max. výši 800 Kč. STOP rakovině dutiny ústní: Rizikovou skupinou jsou lidé nad 25 let, 2x častěji muži než ženy, zvláště kuřáci a ti, kteří často pijí tvrdý alkohol. K včasnému odhalení abnormalit ústní sliznice pomáhá mimo jiné i vyšetření přístrojem VELscope.

STOP rakovině kůže: Příspěvek na preventivní vyšetření digitálním či ručním dermatoskopem je určen všem klientům OZP bez věkového omezení. STOP rakovině prsu: V posledních letech bohužel přibývá případů tohoto vážného onemocnění mezi stále mladšími ženami, a proto OZP přispívá či plně hradí toto vyšetření ženám již od 40. roku jejich života. Z veřejného zdravotního pojištění je hrazeno až od 45 let. STOP rakovině prostaty: Vyšetření pro muže od 40 let. Právě tento druh rakoviny je mezi muži nejčastějším. Včasné odhalení přispěje k větší pravděpodobnosti vyléčení. STOP rakovině ledvin a břišních orgánů: Neexistuje screening těchto nádorů, který by byl hrazený z veřejného zdravotního pojištění. OZP proto poskytuje svým pojištěncům ve věku nad 50 let vyšetření břicha ultrazvukem zcela zdarma, či s příspěvkem v max. výši 800 Kč. STOP rakovině dutiny ústní: Rizikovou skupinou jsou lidé nad 25 let, 2x častěji muži než ženy, zvláště kuřáci a ti, kteří často pijí tvrdý alkohol. K včasnému odhalení abnormalit ústní sliznice pomáhá mimo jiné i vyšetření přístrojem VELscope. STOP osteoporóze: Říká se o ní, že je jednou z civilizačních chorob související s naším ne vždy zdravým životním stylem. Tento program mohou u OZP využít pojištěnci nad 50 let.

STOP rakovině kůže: Příspěvek na preventivní vyšetření digitálním či ručním dermatoskopem je určen všem klientům OZP bez věkového omezení. STOP rakovině prsu: V posledních letech bohužel přibývá případů tohoto vážného onemocnění mezi stále mladšími ženami, a proto OZP přispívá či plně hradí toto vyšetření ženám již od 40. roku jejich života. Z veřejného zdravotního pojištění je hrazeno až od 45 let. STOP rakovině prostaty: Vyšetření pro muže od 40 let. Právě tento druh rakoviny je mezi muži nejčastějším. Včasné odhalení přispěje k větší pravděpodobnosti vyléčení. STOP rakovině ledvin a břišních orgánů: Neexistuje screening těchto nádorů, který by byl hrazený z veřejného zdravotního pojištění. OZP proto poskytuje svým pojištěncům ve věku nad 50 let vyšetření břicha ultrazvukem zcela zdarma, či s příspěvkem v max. výši 800 Kč. STOP rakovině dutiny ústní: Rizikovou skupinou jsou lidé nad 25 let, 2x častěji muži než ženy, zvláště kuřáci a ti, kteří často pijí tvrdý alkohol. K včasnému odhalení abnormalit ústní sliznice pomáhá mimo jiné i vyšetření přístrojem VELscope. STOP osteoporóze: Říká se o ní, že je jednou z civilizačních chorob související s naším ne vždy zdravým životním stylem. Tento program mohou u OZP využít pojištěnci nad 50 let. STOP infarktu: K nejčastějším příčinám pracovní neschopnosti a úmrtí patří ischemická choroba srdeční, cévní mozková příhoda a cukrovka. Program je určen pro klienty ve věku 30 až 55 let. Chytrý pomocník jménem VITAKARTA

Nejjednodušší způsob, jak u OZP čerpat příspěvky, nabízí aplikace VITAKARTA - neboli elektronická pobočka. Z pohodlí domova může pojištěnec využít veškerých služeb, aniž by musel osobně navštívit kamennou pobočku.

Chytrý pomocník jménem VITAKARTA

Nejjednodušší způsob, jak u OZP čerpat příspěvky, nabízí aplikace VITAKARTA - neboli elektronická pobočka. Z pohodlí domova může pojištěnec využít veškerých služeb, aniž by musel osobně navštívit kamennou pobočku.

Přes 50 benefitů

VITAKARTA přehledně zobrazuje množství a možnosti využití kreditů, které pojištěnci získávají za různé aktivity v péči o své zdraví a přináší informace o všech kuponech včetně podmínek jejich čerpání. VITAKARTA nabízí více než 50 příspěvků rozdělených do programů na podporu zdraví a zdravého životního stylu.

Výběr článků

Načítám