Hlavní obsah

Přijeďte do města Dunaje! Linec vás nadchne

Novinky, Oberösterreich Tourismus GmbH

Věděli jste, že Horní Rakousko je naším bezprostředním sousedem, a proto je tato prázdninová destinace rychle a snadno dostupná?

Foto: Foto: Linz Tourismus_Robert Josipovic

Linnec překvapí a inspiruje

Článek

Přímé vlakové spojení mezi Prahou a hornorakouským hlavním městem Lincem, vedoucí přes České Budějovice, jezdí čtyřikrát denně.

Linec

Výlet do Lince je plný kulturních zajímavostí: koncerty v Brucknerově domě s jedinečnou akustikou, nejmodernější hudební divadlo v Evropě Musiktehater, současné umění v muzeu umění Lentos a pohled do budoucnosti, který nabízí centrum Ars Electronica.

Zdrojem energie pro obyvatele i návštěvníky je samotný Dunaj, který protéká centrem města.

Všestrannost města dokládají městská muzea: Pohled do budoucnosti zprostředkuje Ars Electronica Center, protože v tomto muzeu zjistíte, jak umělá inteligence mění náš život. Muzeum umění Lentos je známé svými sbírkami současného umění. Barvami hýří také galerie graffiti „Mural Harbor“ v přístavu, nabízející stále něco nového.

Co neminout

Okružní plavba lodí na Dunaji Hafenrundfahrt od dubna do října 3x denně MS Linzerin, 100 minut plavby k soutoku Dunaje s řekou Traun.

Foto: Foto: Linz Tourismus_Robert Josipovic

K létu v Linci neodmyslitelně patří zmrzlina

Naše tipy:

Karta Linz-Card

S touto kartou, která je platná po celém městě, mohou hosté navštívit všechna muzea za mimořádně nízkou cenu a využívat zdarma systém veřejné dopravy.

Zde najdete veškeré informace o Linci

Dunajský region v Horním Rakousku

Kdo hledá aktivní relaxaci, poznává Dunajský region Horního Rakouska na jízdním kole. Dunajská cyklostezka a 15 nových zážitkových okružních tras vede k působivým přírodním a kulturním pokladům, které jen čekají na to, až je objevíte.

Dunajská cyklostezka je klasikou mezi cyklostezkami. Díky své perfektně vystavěné síti tratí patří již několik let k nejoblíbenějším dálkovým cyklotrasám v Evropě. Nabízí odpočinek na dvou kolech a prochází impozantní přírodní a kulturní krajinou.

Foto: Foto: CM Visuals

Cyklovýlety v Podunají

Kdo do hornorakouského Dunajského regionu přichází za kempováním, stráví svou dovolenou v jedinečné přírodní krajině, a přesto se bude cítit jako doma, mezi svými čtyřmi stěnami. Pohodlné kempy v Rakousku najdete většinou v blízkosti vody. Při „jízdě z kempu do kempu“ jde o to, abyste okusili život, pulzující v Podunají: zažijte noci pod širým nebem a přes den si užívejte rozmanitých volnočasových dobrodružství.

Foto: Foto: WGD Donau OO Tourismus GmbH, Kaindlstorfer

Cesta Donausteig – báječné pohledy na Dunaj

Naše tipy:

V přírodním zážitkovém parku IKUNA ohromí malé i velké návštěvníky areál o rozloze 200 000 m2 s více než 80 venkovními herními stanovišti a nově také KIDS WORLD.

Feldkirchen u Dunaje je ráj pro příznivce koupání v Horním Rakousku. Čeká na vás největší rakouský aquapark o rozloze 2 450 m2.

Informace a rezervace naleznete zde.

Výběr článků

Načítám