Hlavní obsah

Nezapomeňte na novou dálniční známku! Lze ji získat i jako bonus

Novinky, ČSOB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní měsíce tradičně patří k období, kdy celá řada Čechů vyráží s rodinou na hory, obzvláště pak během jarních prázdnin. Konec ledna je však i obdobím, kdy končí platnost dálniční známky.

Foto: ČSOB

Nezapomeňte na novou dálniční známku! Lze ji získat i jako bonus

Článek

S hlavou plnou starostí při přípravách na vytouženou zimní dovolenou celá řada lidí zapomíná, že jim za oknem vozu zůstane stará dálniční známka. Ale platit tučnou pokutu cestou za odpočinkem, to je to poslední, co chce člověk zažít. Přečtěte si pár tipů, na které byste před výjezdem určitě neměli zapomenout.

1. Kvůli často špatným podmínkám během zimních měsíců roste na silnicích i nehodovost. Kromě pořízení nové dálniční známky pečlivě zkontrolujte vozidlo a povinnou výbavu ve všech zemích, kterými budete projíždět – v některých oblastech by neměly chybět sněhové řetězy.

1. Kvůli často špatným podmínkám během zimních měsíců roste na silnicích i nehodovost. Kromě pořízení nové dálniční známky pečlivě zkontrolujte vozidlo a povinnou výbavu ve všech zemích, kterými budete projíždět – v některých oblastech by neměly chybět sněhové řetězy. 2. Je neméně důležité zkontrolovat i svou pojistku a rozsah asistenčních služeb, které se mohou dle variant a limitů výrazně lišit. Například odtah auta v Rakousku průměrně vyjde až na 25 tisíc korun, v Itálii se ale částka může vyšplhat až na 75 tisíc korun.

3. Před cestou zkontrolovat dopravní situaci a případné komplikace na trase. Stejně tak nepodceňovat i proměnlivé počasí zvláště v horských oblastech.

A právě v rizikové zimní sezóně přišla ČSOB ve spolupráci s ČSOB Pojišťovnou se zajímavou akcí. Při sjednání nové pojistky lze ušetřit až 40 % nákladů a klienti navíc jako bonus obdrží roční dálniční známku v hodnotě 1 500 korun. Stačí si automobil pojistit alespoň na 5 000 Kč s ročním intervalem platby, a to nejpozději do 29. února 2020 při sjednání online.

Kampaň ČSOB poběží až do konce února. Veškeré zařizování zvládne klient vyřešit z pohodlí domova a sjednání pojištění nezabere ani 5 minut. Všechny informace jsou dostupné na webu. Dálniční známku klient obdrží do 14 dní po uhrazení smlouvy.

TIP: Jak odstranit starou dálniční známku?

Velmi dobře funguje i čisticí prostředek na okna nebo lihový ocet. Stačí nanést na hadřík a přetřít v okrajích rohů původní dálniční známky. Lepidlo se bude postupně odstraňovat a dálniční známka půjde jednoduše sundat.

Výběr článků

Načítám