Hlavní obsah

Na bezpečnosti záleží v každé situaci

Novinky, mBank S.A., organizační složka

Jako lídr v digitální bezpečnosti se mBank vždy snaží dělat něco navíc, a proto klientům neustále nabízí nové možnosti pro zvýšení ochrany financí. V mobilní aplikaci lze například velmi jednoduše blokovat určité typy transakcí nebo dočasně i celou kartu. Jak ještě zvýšit ochranu dat i financí, shrnuje mBank na svém webu v záložce Bezpečnost.

Foto: unsplash.com

Na bezpečnosti záleží v každé situaci

Článek

Čím dál více aktivit se přesouvá do online prostředí. Je to pohodlné, ale neměli bychom usínat na vavřínech. Stále častěji se totiž setkáváme s pokusy o zneužití klientských dat či finančních prostředků, ať už ve formě phishingu, vishingu či jiných bezpečnostních hrozeb. „Útočníci jsou stále vynalézavější a pandemie jim v tom jen nahrála. Spousta lidí totiž používá internet mnohem víc než dříve. To je samozřejmě v pořádku, jen je třeba dodržovat bezpečnostní zásady a být opatrní. Aby lidé netápali, připravili jsme přehledné shrnutí pravidel včetně tipů, jak co nejvíce zvýšit svou ochranu. Najdou ho na našem webu v sekci Bezpečnost, kterou jsme přidali do hlavního menu, aby byla hned na očích,“ říká Tereza Froňková, ředitelka marketingové komunikace mBank.

V sekci se lidé například dozvědí, jak rozeznat podvodný e-shop, proč přes veřejné wi-fi používat internet jen ke čtení zpráv či aktivitám, při kterých nezadávají osobní nebo důvěrné údaje, nebo co dělat, když jim přijde podezřelý e-mail či se domnívají, že se stali terčem podvodného telefonátu.

Užitečné funkce

mBank také uvádí, jaké funkce ke zvýšení bezpečnosti mohou její klienti využít, třeba dočasnou blokaci karty či určitých typů transakcí. Užitečné jsou i limity. mBank je umožňuje nastavit nejen pro platby na terminálech a výběry, ale i internetové platby, což přijde nyní, kdy online nakupování zažívá obrovský boom, vhod. „Doporučujeme mít limity nastavené na nižší částky, a když musíte zaplatit něco dražšího, není problém je pár kliky v mobilní aplikaci či internetovém bankovnictví změnit,“ říká Tomáš Reytt, ředitel prodeje a distribuce mBank.

Při nakupování online se vám bude hodit i funkce odkrytí údajů o kartě v mobilní aplikaci. Využijete ji třeba, když nechcete po přesměrování do platební brány vstávat od počítače a jít kartu hledat, protože mobil máme většinou po ruce, nebo kartu nechcete vytahovat na veřejnosti. Je to rychlejší, pohodlnější a maximálně bezpečné, což přijde vhod zejména právě na veřejnosti. Spoustě lidí je vytahování karty na ulici a podobných místech mezi lidmi nepříjemné. Bojí se, že jim ji při přepisování údajů někdo ukradne či údaje okouká a zneužije. S mobilní aplikací mBank se bát nemusí. Údaje karty jsou chráněny PINem, a to dokonce 2x – při přihlašování do aplikace a při samotném odkrytí údajů zadáním PINu k aplikaci. A pokud si je sami zase neskryjí, stane se tak za minutu automaticky.

Všechny tyto funkce jsou zdarma, lze je používat neomezeně a s okamžitým efektem.

Více na www.mbank.cz

Výběr článků

Načítám