Hlavní obsah

Májové líbání zvyšuje produktivitu práce

Novinky, Kraft Foods, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vědci z Ústavu pro aplikovanou lásku (ÚPAL) zveřejnili nová fakta o vlivu líbání na život. Předmětem zkoumání bylo líbání pod rozkvetlým stromem, což je tradiční zvyk spojený s měsícem lásky.

Článek

„Ukázalo se, že lidé líbající se pod rozkvetlou třešní, podávají mnohem lepší pracovní výkony než ostatní. Prakticky na ně vůbec nefunguje jarní únava,“ říká doc. Milan Šeřík a dále vysvětluje: „Při líbání se zvyšuje frekvence dýchání. To okysličuje mozek, který je tím pádem vnímavější k okolním podnětům. Takových podnětem je i bzučení včel v koruně stromu, které mozek vyhodnotí jako zvuk signalizující usilovnou práci, a nechává se jím inspirovat“.

Jak tvrdí vědci z ÚPALu, celý proces funguje i virtuálně. Pokud se člověk alespoň jednou v životě pod třešní líbal, mozek si tento vzruch pamatuje. Stačí si ho pak jen vyvolat vhodnou simulací, jakou může být třeba posílání májových pus na Facebooku. Kromě toho, že někomu pošlete vášnivou pusu a zaplaví vás vlna jarní euforie, můžete navíc v této aplikaci vyhrát speciální balení Fidorky Májové s višňovou příchutí a další pěkné ceny.

Posílejte sladké májové pusy TADY.

Výběr článků

Načítám