Hlavní obsah

Jak zefektivnit úklid ve firmě? Pomůže profesionální technika

Novinky, Kärcher spol. s r. o.

Základem správného úklidu vnitřních i venkovních prostor je strategický přístup při volbě procesů a jejich časového rozvržení. Existují pravidla, která si lze velmi snadno a rychle osvojit a zlepšit tak úroveň úklidu. První pravidlo zní: Vyvarujte se nedostačujícím postupům.

Foto: Kärcher spol. s r. o.

Jak zefektivnit úklid ve firmě? Pomůže profesionální technika

Článek

Základ efektivního čištění a úklidu

Všeobecně platí, že pro efektivní čištění a úklid je nutné nejprve zvolit správný systém a četnost. Už zde dělá mnoho firem chybu, kdy podcení důležitost jednotlivých kroků a jejich dopad na celkový výsledek. Další častou chybou je podceňování využití funkčních úklidových strojů a profesionálních pomůcek a spoléhání se na zastaralé neefektivní metody. Správné know-how ve spojení s profesionálním vybavením je právě jednou z cest, jak vytěžit z úklidu maximum.

Na co se tedy soustředit? Začněte s venkovními prostory

Péče o příjezdové a vstupní prostory ušetří mnoho práce a starostí s úklidem prostor vnitřních. Ve většině případů je zde třeba eliminovat zejména prach, a pak k situaci přistupovat dle konkrétního řešení prostor a ročního období. Zamezení zanesení nečistot do vnitřních prostor se vyplatí i z finančního hlediska. Úklid vnitřních prostor je pak odveden rychleji, sníží se spotřeba čisticích prostředků, sáčků do vysavače, apod. Současně se předchází i následnému poničení a opotřebení povrchů podlahových krytin.

Při péči o čistotu venkovních prostor pomohou profesionální zametací stroje. Použitím těchto strojů dochází k výraznému snížení prašnosti na udržovaných plochách, během úklidu nedochází k víření prachu do okolí, jelikož všechny stroje jsou vybavené filtrem na zachytávání jemného prachu a nádobou na nečistoty. Na menší plochy je možné nasadit ručně vedené zametací stroje, které si efektivně poradí s plochou do 4 000 m2. Na větší plochy se vyplatí využít stroje s pojezdem, případně stroje s posedem a odsáváním. V nabídce společnosti Kärcher naleznete stroje, které lze využít na úklid venkovních ale i vnitřních prostor, jako jsou například dílny, výrobní prostory či sklady.

Foto: Kärcher spol. s r. o.

Profesionální zametací stroje Kärcher

Péče o vnitřní prostory

Zatímco se v kancelářích často setkáváme s koberci, kde svou práci skvěle odvede profesionální vysavač, na chodbách a v prodejních nebo dílenských prostorách narazíme převážně na tvrdé podlahové plochy. To je místo, kde se vyplatí zvážit nasazení podlahového mycí stroje s odsáváním. Tyto stroje nabízí mnoho výhod. U většiny modelů podlahových mycích strojů Kärcher lze množství vody, dávku čisticího prostředku a rychlost kartáče přizpůsobit příslušné aplikaci, lze tedy maximálně zefektivnit výsledek čištění s ohledem na šetrnost a zachování hodnoty podlahové krytiny. Rychlé schnutí podlah umožňuje jejich dřívější bezpečné užití, hygienicky čisté podlahy a svěží vůně detergentu vytváří intenzivnější pocit čistoty, působí dobře na zaměstnance i na zákazníky.

Foto: Kärcher spol. s r. o.

Profesionální podlahové mycí stroje s odsáváním Kärcher

Investice do profesionální techniky

Společnost Kärcher se snaží firmám pomoci ušetřit na pravém místě. Kromě nabídky poradentství, komplexní nabídky produktů a služeb, je možné využít i speciálních prodejních akcí. Nyní nabízí pořízení podlahových mycích a zametacích strojů Kärcher na protiúčet.

Výběr článků

Načítám