Hlavní obsah

Jak uchránit úspory před inflací?

Novinky, zlataky.cz

Bojíte se inflace? Chcete bezpečně ochránit své úspory? Přečtěte si více o investicích do zlata. Možná právě zde najdete pro sebe to své ideální řešení.

Foto: zlataky.cz

Zlatá mince

Článek

Poptávka po zlatě neklesá. Lidé hledají ochranu proti rostoucí inflaci a zlatý kov je osvědčeným dlouhodobým zajištěním.

Ve zkratce to znamená, že v dlouhém časovém období přináší zlato větší výnosy, než je inflace. Zlaté slitky nebo mince ve fyzické podobě si svou hodnotu dokážou udržet. Další velkou výhodou je osvobození od DPH. Pokud byste zvažovali raději stříbro, měli byste vědět, že to od DPH osvobozeno není.

Proč se vyplatí koupit investiční zlato?

Po krizi v roce 2008 lidé věnují ukládání financí do různých zdrojů mnohem větší pozornost a hledají metody, které budou výnosné a zároveň bezpečné. Zlato je v tomto ohledu ideálním kandidátem. I když nemá předpoklad zajistit vám bohatství, uchovává hodnotu majetku a obecně je považováno za málo rizikové. Podle odborníků ho výhledově čeká ještě růst, zejména proto, že kolem roku 2030 budou vytěžena současná ložiska a zatím nejsou nová.

K investování do zlata nepotřebujete miliony. Lze jej nakupovat za částky kolem tisíce korun, na což dosáhne takřka každý. Můžete do něj vložit své úspory nebo odkládat každý měsíc část z výplaty právě do zlata. K investování se hodí investiční zlaté slitky nebo zlaté mince.

Jak bezpečně koupit zlaté slitky?

Pokud jste se rozhodli vložit své peníze právě do zlatých slitků, najděte si seriózního dodavatele s jasnými, transparentními pravidly a nepřemrštěnými cenami. Nakupovat tak můžete například u prodejce Zlaťáky.cz, u kterého najdete příznivé ceny a široký výběr. Rovněž je vhodné mít přehled o aktuální ceně zlata na komoditní burze, díky kterému si pak můžete porovnat ceny jednotlivých dodavatelů.

Ochrana úspor před inflací

Aktuální inflace a snižování reálné hodnoty peněz je problém, který sužuje celou řadu domácností. Pokud i vy chcete ochránit své úspory do budoucna, přemýšlejte o zlatě. Nakupte si například zlaté mince či slitky, které postupem času získají na vyšší hodnotě, a proto jsou jako prostředek proti inflaci ideální.

Tento materiál vznikl pouze pro marketingové a informační účely. Nejedná se o investiční doporučení ani nabídku ke koupi nebo prodeji jakéhokoli investičního nástroje.

Výběr článků

Načítám