Hlavní obsah

Investice do bydlení má stále smysl. Zhodnoťte peníze a bydlete zase o něco lépe

Novinky, Hobbytec CZ s.r.o.

Ceny nemovitostí, stavebního materiálu i práce vzrostly za poslední měsíce o několik desítek procent. Podle analytiků bude tento trend ještě nějakou dobu pokračovat. Ceny navíc rostou také v závislosti na stoupající míře inflace. Český statistický úřad uvedl, že meziroční inflace v září stoupla na 4,9 % a je tak nejvyšší od roku 2008.

Foto: Hobbytec CZ s.r.o.

Investice do bydlení má stále smysl. Zhodnoťte peníze a bydlete zase o něco lépe

Článek

I tak má podle tuzemských i světových investorů stále smysl do nemovitostí investovat a peníze tak efektivně zhodnotit. Během tak vysoké míry inflace se totiž vyplatí investovat do takových projektů, které jednorázově zainvestujete a nadále do nich investovat nemusíte. Peníze se postupem času začnou zhodnocovat. Vzhledem k rostoucím cenám ve stavebnictví lze tak předpokládat, že to nastane velmi rychle.

Investoval jde několika způsoby. Koupě domů či bytů patří mezi ty neznámější. Málokdo si ale uvědomí, že lze také velmi efektivně investovat do renovace svého stávajícího bydlení a cenu nemovitosti během několika týdnů až měsíců zvýšit až o desítky procent.

„Uvedu vám to na reálním příkladu. Klient si u nás v březnu letošního roku pořídila zimní zahradu v hodnotě 250 tisíc korun. Nemovitost měla v tu dobu hodnotu 5,5 milionů korun. Díky investici do kvalitní zimní zahrady a rostoucím cenám je na podzim hodnota nemovitosti téměř o jeden milion vyšší,“ uvádí na reálném příkladu Miroslav Zelený, jednatel společnosti Hobbytec.cz.

Kvalitní zahradní stavby se tak stávají ideální investicí pro všechny, kteří chtějí zhodnotit své úspory. „Mít radost z toho, že mám na účtu peníze, mě už dávno přešlo. Jejich hodnota neustále klesá a ceny rostou nahoru. Mít ale radost z kvalitní hliníkové pergoly, využít všech jejich benefitů, a ještě tím zhodnotit nemovitost mi dává opravdu smysl,“ uvádí paní Marie Skalská z Kolína.

Foto: Hobbytec CZ s.r.o.

Investujte, zhodnocujte a šetřete zároveň

Investujte, zhodnocujte a šetřete zároveň

Může to znít jako fikce, ale opravdu to jde. Ceny elektřiny a plynu jdou nahoru a největší dodavatele hlásí, že budou dále zdražovat. Díky dobře postavené hliníkové zimní zahradě můžete v zimě ušetřit na vytápění. „V zimní zahradě se kumuluje teplo. Pokud svítí v zimě slunce, které zahradu prohřeje, je dobré toto teplo pustit do domu a prohřát obytné místnosti. V tu chvíli nemusíte vůbec zapínat topení,“ vysvětluje Miroslav Zelený z Hobbytec.cz.

Mezi nejoblíbenější zahradní stavby patří hliníkové zimní zahrady a pergoly. Jejich největší devizou je právě hliníkový materiál, který je doslova nesmrtelný. Odolává nepříznivým vlivům počasí, nekoroduje, nemění tvar ani funkční vlastnosti a je v podstatě bezúdržbový. „Hliník je nesmrtelný materiál. Všem klientů, kteří se na nás obrátí ho doporučujeme. Dřevo vypadá pěkně, ale všichni víme, že je jeho životnost časově omezená. Navíc díky vlastní výrobě hliníkových zimních zahrad a pergol dokážeme klientům vytvořit zahradní stavbu na míru jejich požadavkům. Svůj sen o zahradní stavbě si tak u nás splní opravdu každý klient,“ dodává Miroslav Zelený ze společnosti Hobbytec.cz.

Výběr článků

Načítám