Hlavní obsah

Hlavní výhody zděného domu

Novinky, Wienerberger s.r.o.

Za poslední desetiletí zažilo stavebnictví opravdovou revoluci. Používají se nové technologie, materiály, postupy. A jinak tomu není ani v případě tolik oblíbených zděných domů, které dnes v sobě spojují nejen tradici, ale i moderní vzhled a energeticky nenáročné bydlení. Zděný dům tak úspěšně boří veškeré mýty o jeho funkčnosti i nákladech.

Foto: Wienerberger s.r.o.

Příjemná tepelná pohoda v domě z pálených cihel Porotherm

Článek

Dům, co přežije vše

Životnost, objemová stálost, bezpečnost. Cihla je, byla a stále bude pevným nehořlavým materiálem, čímž si dům zajišťuje neuvěřitelně dlouhou životnost i funkčnost. Takový dům vám dokonce odpustí i nepatrné odchylky, kterých se snadno můžete při stavbě dopustit. Obrovskou výhodou u zděného domu je ale jeho objemová stálost a neměnné technické parametry. Nemusíte se proto bát, že za pár let si „něco sedne“ a objeví se větší praskliny, viditelné nerovnosti nebo se změní jeho tepelné vlastnosti.

Foto: Wienerberger s.r.o.

Cihlový dům z pálených cihel Porotherm můžete stavět i svépomocí

 Zapomeňte na drahé vytápění

Někdo může namítat, že vytápění v cihlovém domě patří k těm dražším, protože se díky cihlám dům zahřívá pomaleji, to už ovšem dávno není pravda. I zděné domy dnes splňují určitou energetickou náročnost. Můžete si tak dopřát zděný dům nízkoenergetický nebo rovnou pasivní. Naopak oproti jiným materiálům má zděný dům výborné akumulační schopnosti, což znamená zvýšenou stálost vnitřní teploty. Jakmile se dům vytopí, teplo se v místnostech drží ještě dlouho poté, co se v nich již netopí.

Pro získání ideálních tepelných vlastností je důležitý správný výběr cihel a izolace. Vyberte si cihly plněné minerální vatou a získejte nejen 2v1, ale šetřete čas při stavbě domu, prostor a především svoji peněženku.

Foto: Wienerberger s.r.o.

Dům z pálených cihel kombinuje moderní vzhled a vysokou životnost

 Slyšíte to ticho?

Klid a soukromí, luxus, který mohou svým majitelům dopřát právě zděné domy. Takové domy totiž disponují výbornými zvukovými vlastnostmi, jak mezi patry, tak zvenčí. Hluční sousedé, projíždějící auta, štěkající psi, to vše bude dokonale utlumeno za zdmi domu. Pakliže se rozhodnete pro patrový dům, v ničem vás neruší dění nad vaší hlavou. Ale platí to i naopak. Co je v domě, zůstane v domě.  Nemusíte se tak vzdávat bujarých večírků, můžete si plně vychutnat své domácí kino nebo si zpívat v koupelně.

 Je zděný dům drahý?

V dnešní době už tento mýtus rozhodně neplatí. Naopak, při takovém množství možností, při vhodně zvoleném materiálu, můžete ušetřit nemalé peníze. Samozřejmě i zde platí, že často vyšší investice na začátku v podobě kvalitních materiálů = nižší náklady na vytápění a údržbu. Ale pokud se nakonec rozhodnete stavět svépomocí, získáte nejen kontrolu a volnou ruku nad stavbou domu, ale především další možnost v rámci stavby výrazně snížit náklady.

Tak získejte ještě víc, třeba formou akční slevy ve výši až 39 % na ověřené a oblíbené zdivo Porotherm. S tím už se dá hodně ušetřit, co říkáte?!

Výběr článků

Načítám