Hlavní obsah

Hitem roku je zelená

Novinky, PHASE SOFAS CZECH, s.r.o.

Sedačky Natuzzi Editions vyrábíme v souladu s přírodou a klademe do nich srdce – to je filosofie italské značky, která patří k nejlepším na světe. Více nám prozradil majitel prodejen v Čechách a na Slovensku, Martin Duras.

Foto: Bety Burianová

Majitel sítě prodejen Natuzzi Editions, Martin Duras.

Článek

Je tedy největším inspiračním zdrojem Natuzzi příroda?

Rozhodne, a designéři Natuzzi nechodí pro inspiraci daleko.  Stačí jim otevřít okna a nadechnout se vzduchu, provoněného mořem.  Okouzlí je zvlněné Apulské kopce, tlumená zeleň olivovníků a teplé odstíny terakotových střech.  Toto vše najdete I v sedačkách Natuzzi, stačí být jen vnímavý.

 Kde je v rámci Evropy epicentrum nábytkářského designu?

V Itálii a Německu.  V Miláně je to více o designu, v Kolíně o prémiových německých výrobcích.  Chodím tam každý rok a vždy mě uchvátí něco nové.  Ty detaily hry barev jsou úžasné, odpadávám, co tam vidím.  Na světových výstavách dominují velmi ležérní a minimalistické sedačky, mnoho polštářů, kombinace různých materiálů.  Barevně jsou to přírodní zemité barvy, takové tlumenější, plus dřevo.

Foto: Bety Burianová

Sedačka Autentico je hvězdou nové kolekce Natuzzi Editions.

 Ve vašem portfoliu kralují sedačky Phase a teď přibyla i luxusní značka Natuzzi, proč jste si ji vybrali?

Když jsem chodil do zahraničí na výstavy, Natuzzi byla pro mě vždy top, co se týče designu i komfortu.  Celý výzkum sedaček a jejich zhmotnění krásy jsou pro mě fascinující.  Jakmile byla možnost získat zastoupení pro Natuzzi Editions, chytlo mě to za srdce, neboť co lepší mě mohlo potkat, jak spolupráce se špičkou?  Jsou to překrásné věci, obrovská inspirace.  Máme už Natuzzi Editions v Praze a v Brně, další pražský obchod je na cestě a čtvrtý otevíráme v Bratislavě začátkem příštího roku.

 Co znamená Natuzzi Editions?

Je to další výrobní řada značky Natuzzi, vedle řady Natuzzi Italia, která spolupracuje s největšími světovými designéry, což znamená, že sedačka zde stojí od 15 do 20 000 eur.  Natuzzi Editions je cenově mnohem dostupnější, a tvoří ji italská designérská elita.  Vyrábí se ve stejných továrnách i materiálech, ale tady se pohybujeme na částce kolem pěti tisíc euro.

Foto: Bety Burianová

Barvy sedaček Natuzzi Editions jsou spojeny s přírodou.

 Co se vám na nich nejvíce líbí?

Jak jsem už zmínil, je to právě to, jak Italové čerpají ze své přírody, zvláště v okolí Natuzzi centrály.  Příklad: je tam jeden starý kráter, v němž je azurová voda a stěny kráteru mají neskutečnou barevnost.  Oni zkopírují barvy těchto hornin a převedou je do svých produktů.  Fragmenty přírody najdete ve všech kolekcích a kombinacích, které jim tiše závidím.  Nebo existuje pták, kterému jistým způsobem roste peří a oni podle toho ušili bok sedačky... Také zde roste konkrétní šiška, podle níž nadizajnovali doplňky, lampy, a vypadalo to úžasně.  Totéž dělají s motivem starých nádob na olivy, či demižonů na víno.  Prostě to celé dohromady dává smysl.

Výběr článků

Načítám