Hlavní obsah

Dalšímu zdražení plynu a elektřiny pro domácnosti zabrání férový tarif

Novinky, ARMEX ENERGY a.s.

Nad předpisem nových záloh na dodávky energií patrně propadáte panice. Kam až se mohou vyšplhat ceny energií? Skutečně nastane „energetická chudoba“, kdy nebudeme moct svítit ani pořádně topit? Současné ceny, které vidíme v dopisech od dodavatelů energií, jsou fakt peklo. Experti však tvrdí, že panice propadáme předčasně.

Foto: ARMEX ENERGY a.s.

Pokud vám dodavatelé zdraží plyn nebo elektřinu, podívejte se na tyto férové tarify

Článek

Elektřina i plyn už na evropských burzách postupně zlevňují. Dochází tak k překvapivému zvratu: všichni dodavatelé zdražili a nachytali mnoho domácností na „nový fixní tarif“. Uzamkli je v současných vysokých cenách na dva tři roky. Trh však začíná jít „proti trendu“ a zlevňuje. Zatím málo a jen pomalu, ale přece jen. A to by se mělo co nejdříve projevit i na cenách pro domácnosti, pokud ovšem máte ten správný tarif.

Jak přečkat cenovou bouřku

Experti tvrdí, že energie bude dražší už vždycky, ale ne až tak cenově nedostupná jako dnes. Proto radí, abyste pečlivě zvážili, zda se vám místo zafixované ceny nevyplatí přečkat cenovou bouřku se zálohami navázanými na cenový vývoj na burze. Těm, co vybrali takzvaný spotový tarif neboli „platím tolik, kolik ukazuje burza“, už ceny začaly klesat. Přestupový tarif od ARMEX ENERGY je ze stejné rodiny spotových produktů. Přesně kopíruje cenu, za kterou ARMEX ENERGY nakupuje, a jakmile začíná padat, hned zlevňuje energii pro spotřebitele. Mimochodem, přestupový tarif vám navíc přesně ukazuje, jakou přirážku neboli marži si váš dodavatel od vás bere.

Jak vidíte v infografice, ARMEX ENERGY, značka s patnáctiletou tradicí v energetice, přišla s měsíčními zálohami, které si můžete dovolit, aniž by vás na konci topné sezony srazily doplatky na kolena.

Rychlý únik z DPI

Dodavatel poslední instance, tzv. DPI, je sice výbornou pojistkou v zákoně, abyste nezůstali bez energie, když váš dodavatel náhle odejde z trhu, ale lidé, kteří do režimu DPI spadli, vám potvrdí, že čekat, co se z toho všeho vyklube, stojí nemalé peníze, které u jiných platit nemusíte. Rada je jen jedna: co nejrychleji opustit režim DPI a přejít k jiným dodavatelům. Nejen proto, že zákon vám umožňuje setrvat u DPI jen šest měsíců. Hlavně proto, že přejít k novému dodavateli znamená v každém případě poměrně velkou úsporu peněz. Doporučujeme porovnat několik nabídek a postupovat s chladnou hlavou, s jasným rozmyslem. Fixní cena, která vám může připadat v době chaosu bezpečná, přitom vůbec nemusí být tou dlouhodobě nejlevnější. Zmatek, který teď panuje na trhu s energiemi, není tou nejvhodnější dobou vázat se nadlouho k pevné ceně. Spotové produkty, založené na principu „platím tolik, co proud či plyn dnes skutečně stojí“, se rozhodně vyplatí zvážit. Přestupový tarif od ARMEX ENERGY (www.prestupovytarif.cz) nabízí rychlé vysvobození z DPI. Stačí vyplnit online formulář nebo zavolat operátora infolinky. Nečekejte, až někdo vyřeší problém za vás. To byste se také nemuseli dočkat. Vezměte rozhodnutí do svých rukou a zvažte přestupový tarif.

Výběr článků

Načítám