Hlavní obsah

Česká firma společně s univerzitou vyvinula inovativní plašič škůdců

Novinky, VyplašTo s.r.o.

V západočeské metropoli vznikl nový produkt, který má lidem usnadnit boj proti nejrůznějším škůdcům. Česká společnost Vyplašto s.r.o. a Západočeská univerzita v Plzni společnými silami vyvinuly inovativní plašič škůdců. Produkt se dostal na trh teprve před pár měsíci. Jak celý proces probíhal a proč vůbec vznikl nápad vyrábět plašiče škůdců?

Foto: Shutterstock.com/VyplašTo

Kvalitní české plašiče kun a myší VyplašTo

Článek

VyplašTo s.r.o. je česká firma sídlící v Plzni, která oficiálně zahájila prodej plašičů škůdců koncem loňského roku, avšak nápad vyrábět kvalitní plašiče kun se objevil už před více než třemi lety. V té době totiž vznikla potřeba odehnat kunu z podkrovních prostor rodinného domu u jednoho z majitelů firmy Vyplašto. Jelikož v té době na trhu neexistoval žádný kvalitní výrobek, který by kunu spolehlivě odehnal, rozhodli se s tímto škůdcem vypořádat po svém. Zakladatelé firmy VyplašTo se pro vývoj plašiče zkontaktovali s výzkumníky ze ZČU, se kterými se znali již ze svých studentských let, kdy sami prostory ZČU navštěvovali. Jak vznikla prvotní myšlenka vytvořit plašič popisují sami zakladatelé: „Každoročně nás pod střechami našich domovů trápily kuny, takže jsme vyzkoušeli snad úplně všechno, jak se jich zbavit, ale nic nám nefungovalo. Ve finále jsme došli k závěru, že se do boje se škůdci pustíme sami.“

Foto: Shutterstock.com

Plašič kun Vyplašto - odežene kunu odkudkoliv!

Jak probíhal vývoj?

Cesta od prvního nápadu až po finální produkt nebyla vůbec jednoduchá a trvala více než 2 roky. Muselo se všechno vymyslet od základů, především navrhnout kvalitní a spolehlivý generátor ultrazvukového signálu, jak se všechny části produktu budou vyrábět, kdo je bude kompletovat a další nezbytnosti. V neposlední řadě bylo nutné navrhnout atraktivní design plašiče, který by však splňoval veškeré technické a funkční požadavky. Jak to tak bývá, nešlo vše podle plánu. Vývoj produktu se občas velmi zpomalil, testy trvaly déle, než bylo plánováno, ale nakonec se na podzim roku 2021 spustil první prodej.

Foto: Shutterstock.com

Nenechte se trápit od myši - plašič myší VyplašTo vám ji odežene!

Inovativní plašič kun

Produkt je vytvořen tak, aby byl zajištěn co nejvyšší výkon při minimální spotřebně energie. Za úsporou stojí efektivní rezonanční zesilovač, který je 2x účinnější než zesilovače u běžných řešeních. Důležitou vlastností generovaného signálu u těchto plašičů je jeho neustálá proměnnost v čase, což znamená, že si škůdce na měnící se signál nezvykne a je mu stále nepříjemný. Na první pohled také zaujme již zmiňovaný design, který je minimalistický a nijak nenaruší interiér.

Česká firma VyplašTo se řídí třemi hesly – poctivost, kvalita a česká tradice. Svůj výrobek po zdarech i nezdarech úspěšně dokázala dovést až do cíle a na jejich e-shopu si již můžete jejich plašiče kun pohodlně zakoupit.

Výběr článků

Načítám