Hlavní obsah

Bezpečné zálohování dat se Synology: Mějte vaše zařízení pod kontrolou

Novinky, Alza.cz

Pro každého je nepříjemné, když přijde o svá data z počítače, telefonu či jiného zařízení. Taková situace dokáže potrápit nejen v zaměstnání, ale i v domácnosti. A jak proti tomu bojovat? Jednoduše, zálohujte si svá data pomocí Synology.

Foto: Alza.cz

Bezpečné zálohování dat se Synology

Článek

Pokud stále přemýšlíte, co vám chybí pro naprostý klid na duši, máme odpověď. Je to efektivní zálohování dat, na které by neměly zapomínat především firmy, pro něž by jejich ztráta znamenala velký problém. Firma Synology přesně pro tyto případy nabízí službu Active Backup for Business, tedy správu úloh zálohování fyzických a virtuálních prostředí z centralizovaného řídicího panelu. Ta zajišťuje neustálou dostupnost dat a služeb. Díky tomuto neomezenému zálohování tak dokážete ochránit veškeré své digitální zdroje.

Služba Active Backup for Business dokáže zálohovat a obnovit celý počítač se systémem Windows a umožňuje sledovat úlohy zálohování z jediné jednoduché konzole. Pomocí portálu samoobslužného obnovení služby Active Backup for Business můžete z velkého množství souborů vybrat jednotlivé soubory a není tak nutné obnovovat celý systém. K dispozici je také nástroj Active Backup Recovery Media Creator, se kterým vytvoříte spouštěcí média ve standardních formátech USB a ISO a obnovit tak celé zařízení.

Služba, která kryje záda vaší firmě

C2 Backup for Business podporuje zálohování vašich samostatných zařízení s OS Windows, a to PC i serverů se systémy Windows 7 SP1, Windows 10, Windows 11, Windows Server 2008 R2SP1, 2012, 2016, a 2019. Vedle toho je možné zabezpečit i klíčové služby Microsoft 365 včetně e-mailového řešení Exchange, takže nedojde ke ztrátě přístupu k datům při výpadcích a je zajištěna jejich obnova.

Intuitivní správcovský portál C2 Backup for Business umožňuje mimo jiné IT pracovníkům efektivněji spravovat zálohovací úlohy zaměstnanců a zavádět různé zálohovací procedury podle požadavků na konkrétní uživatele. Tím se dramaticky snižuje objem práce pro správu IT.

Ochrana dat na prvním místě

Mezi hlavní výhody patří synchronizace dat mezi kancelářemi. Zajištěním nepřetržité dostupnosti dat, aplikací a služeb také předejdete ztrátě zisku. Spolehnout se můžete i na přírůstkové zálohování a deduplikaci dat. Dosáhnete tak totiž zkrácením doby zálohování a zlepšíte využití úložiště. Všechna data a služby jsou chráněny díky jednorázovému nastavení pomocí šablony zálohování. Zároveň ochráníte počítače a v případě útoku ransomwarem minimalizujete případné následky a zhroucení systémů.

A jak tedy získat tuto kvalitní ochranu dat? Stačí si pořídit vhodné zařízení Synology NAS. Na Alze najdete kromě externích datových úložišť i síťové karty, Wi-Fi routery a další síťové prvky, které se hodí nejen do firmy ale i pro živnostníky či do domácnosti.

Výběr článků

Načítám