Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Zeman dobře zpropagoval BIS

Alexandr Mitrofanov, Alexandr Mitrofanov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až vyprší prezidentský termín Miloše Zemana, mohl by se ucházet o zaměstnání u Andreje Babiše. Ten přece dá na schopné mediální mágy, jinak řečeno na marketéry, kteří ho úspěšně prodávají už nejeden rok. Zeman včera předvedl, že umí udělat skvělou reklamu, aniž se na tuto práci někdy připravoval. Inu, talent se nezapře.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Prezident České republiky ve včerejším rozhovoru pro Blesk totiž vykonal dobrý skutek. Rozšířil slávu výborně pracující státní instituce jménem Bezpečnostní informační služba. Svými výroky dal na vědomí daňovým poplatníkům, že přinejmenším v tomto případě nepřicházejí jejich peníze vniveč.

Zeman nemá telefon. Vůbec žádný. Včera to potvrdil. Je to hlava členského státu EU a NATO v 21. století. Nebylo by proto divné, kdyby svítil výhradně petrolejkou a zprávy z Moskvy by mu nosili poštovní holubi, jejichž hodnost by nesměla být nižší než plukovník Služby vnější rozvědky RF. To jsou ovšem pouhé spekulace. Faktem je, že včera přišel s tvrzením, že jde o odposlechy BIS vůči jeho blízkému okolí, tudíž je odposloucháván i on. To je úvaha na úrovni paroháčových bludů, že když mu někdo spí s manželkou, vykonává i on příslušnou pohlavní aktivitu.

Píše se o tom, že BIS nasadila odposlechy na Martina Nejedlého. K tomu se vyjádřil předseda výboru Senátu pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Pavel Fischer, který poukázal, že Nejedlý je, jak by řekl klasik, jen sprostý podezřelý.

Nejedlý je soukromník bez bezpečnostní prověrky, který se však míchá do zahraniční politiky státu pouze proto, že si to přeje Zeman. Je spojkou s Putinovou věrchuškou. Nejedlého počínání rozhodně není takové, že by nemohl být oprávněně sledován kontrarozvědkou českého demokratického státu.

BIS ujišťuje: „Pokud nejste terorista nebo špion, neohrožujete demokratický systém, bezpečnost a ekonomické zájmy státu, nevyzrazujete utajované informace, nepatříte k organizovanému zločinu ani nejste v kontaktu s lidmi, kteří ve zmíněných oblastech nemají čisté svědomí, nemusíte se sebemenšího našeho zájmu o vaši osobu obávat.“

Současný ruský režim označil Česko za nepřátelský stát. BIS každoročně poukazuje na Kreml jako na zdroj ohrožení České republiky. Člověk viditelně napojený na Kreml může být předmětem zvýšené pozornosti instituce, která má na starosti bezpečnost země, nikoli samoděržavné choutky t. č. prezidenta.

Než jsem to dopsal sem, změnil se mi pohled na Zemanovo možné angažmá v Babišových službách. Nepůjde to. Až nebude prezident, štěknou po něm jen jeho věrní psi. Babiš včera dal najevo, že k nim nepatří, když se od Zemana distancoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám