Hlavní obsah

Ztracené molo se po dvou letech objevilo na druhé straně oceánu

Novinky, vps
La Push

Americké úřady zveřejnily začátkem ledna video přístavního mola, které před Vánoci vyplavilo moře na pobřeží státu Washington. S největší pravděpodobností pochází až z několik tisíc kilometrů vzdáleného Japonska. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po téměř dvou letech po tsunami vyplavilo moře v USA ohromné molo z Japonska Video: Reuters

 
Článek

Molo se objevilo na pláži v severní části státu Washington poblíž obce La Push. Poprvé si ho všimla pobřežní hlídka a po krátké inspekci přivolala tým ekologů, který trosky prozkoumal. Od té doby s ním nebylo manipulováno, úřady totiž zatím nerozhodly, jak s ním naložit.

Ztracené molo je s pravděpodobností hraničící s jistotou další pozůstatek ničivé tsunami a zemětřesení v Japonsku z března 2011. Tehdy došlo k mnoha škodám, mimo jiné i k utržení přístavních mol. Od té doby se objevují na různých místech Tichého oceánu.

Kromě státu Washington už moře utrženou část některého z japonských přístavů zaneslo i do sousedního Oregonu. Loni v září pak rybáři objevili další plovoucí molo zhruba 50 kilometrů od jednoho z Havajských ostrovů. Plovoucí mola jsou nebezpečná, nevysílají totiž žádný signál a nemají na sobě ani výstražné světlo. V noci se tak mohou rybáři bez radaru dostat do problémů. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havajští rybáři objevili na moři ohromné moloVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám