Hlavní obsah

Ztracené molo se po dvou letech objevilo na druhé straně oceánu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

La Push

Americké úřady zveřejnily začátkem ledna video přístavního mola, které před Vánoci vyplavilo moře na pobřeží státu Washington. S největší pravděpodobností pochází až z několik tisíc kilometrů vzdáleného Japonska. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po téměř dvou letech po tsunami vyplavilo moře v USA ohromné molo z Japonska Video: Reuters

 
Článek

Molo se objevilo na pláži v severní části státu Washington poblíž obce La Push. Poprvé si ho všimla pobřežní hlídka a po krátké inspekci přivolala tým ekologů, který trosky prozkoumal. Od té doby s ním nebylo manipulováno, úřady totiž zatím nerozhodly, jak s ním naložit.

Ztracené molo je s pravděpodobností hraničící s jistotou další pozůstatek ničivé tsunami a zemětřesení v Japonsku z března 2011. Tehdy došlo k mnoha škodám, mimo jiné i k utržení přístavních mol. Od té doby se objevují na různých místech Tichého oceánu.

Kromě státu Washington už moře utrženou část některého z japonských přístavů zaneslo i do sousedního Oregonu. Loni v září pak rybáři objevili další plovoucí molo zhruba 50 kilometrů od jednoho z Havajských ostrovů. Plovoucí mola jsou nebezpečná, nevysílají totiž žádný signál a nemají na sobě ani výstražné světlo. V noci se tak mohou rybáři bez radaru dostat do problémů. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havajští rybáři objevili na moři ohromné moloVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám