Hlavní obsah

Havajští rybáři objevili na moři molo duchů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina havajských rybářů narazila minulý týden zhruba 50 kilometrů od ostrova Maui na volně plující přístavní molo. S největší pravděpodobností se jedná o další z pozůstatků loňské ničivé tsunami v Japonsku. Na molu totiž byly cedule s japonskými nápisy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havajští rybáři objevili na moři ohromné moloVideo: Reuters

 
Článek

Rybář Alan Cadiz zpočátku se svojí posádkou okolo mola rybařil, velké konstrukce totiž přitahují ryby. Ale když se podíval na molo zblízka, zjistil, že jsou na něm japonské nápisy. Uvědomil proto úřady, které momentálně zjišťují, zda se opravdu jedná o molo z loňské katastrofy. Americká pobřežní stráž navíc upozorňuje námořníky o poloze betonového kolosu.

„Nemá to na sobě výstražné světlo ani nic podobného, takže bych na to nerad narazil v noci. A někteří ostatní rybáři nemají ani radary. Mohlo by to vážně poškodit jejich loď,“ řekl Cadiz agentuře Reuters.

Nejedná se o první případ, kdy se utržené molo objevilo několik tisíc kilometrů od svého původního umístění. V červnu vyplavilo moře podobné molo dokonce až na pobřeží amerického státu Oregon. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na pláž v Oregonu připlulo japonské moloVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám