Hlavní obsah

Žralok shodil sedmiletého surfaře z prkna

Novinky, tcs

První setkání se žralokem nedopadlo tak, jak si asi sedmiletý Chandler Moore z Floridy představoval. Během surfování ho žralok výskokem shodil z prkna. Naštěstí však šlo o žraloka černocípého, relativně plachého žraloka, který dosahuje délky maximálně 1,5 metru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sedmiletý chlapec na surfu naboural do žralokaVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřicetiletý Shaun Moore se svým synem Chandlerem vyrazili na pláž New Smyrna Beach o víkendu. „Svítilo sluníčko, vlny byly dobré, pláž přecpaná a tuny surfařů byly ve vodě,“ uvedl Shaun pro server stanice CNN.

Našli svou vlnu a Chandler, který surfuje už od svých čtyř let, se postavil na prkno. Stihl ještě zahlédnout dva živočichy blížící se k němu a najednou byl ve vodě. „Myslel jsem si, že jsou to dvě ryby a jedna z nich mě musela zasáhnout,“ uvedl chlapec.

Surfaře před žralokem zachránil dron

Koktejl

Teprve až když byl ve vodě a ohlédl se za sebe, uvědomil si Chandler, že ho shodil žralok. Na záběrech z GoPro kamery pak Moorovi poznali, že se jedná o žraloka černocípého.

Zvíře však nebylo agresivní a chlapce nepokousalo. Ačkoliv je žralok černocípý popisován jako plaché zvíře, občas v přítomnosti potravy na lidi může i zaútočit, v opravdu výjimečných případech pak útok může skončit pro člověka fatálně.

Na pláži Smyrna Beach se těchto žraloků nachází tolik, že místní tvrdí, že každý, kdo zde plaval, nacházel se maximálně tři metry od alespoň jednoho žraloka.

Reklama

Výběr článků

Načítám