Hlavní obsah

Zoo nedostala tučňáky, používá místo nich makety

Zoologická zahrada v anglickém městě Telford letos vybudovala nový výběh pro tučňáky. Práce v přepočtu za necelé dva milióny korun se podařilo dokončit včas a úspěšně, jeden „drobný“ problém se ale vyskytl. Nejsou totiž tučňáci.

Foto: Profimedia.cz

Tučňáci Humboldtovi. Ilustrační foto.

Článek

V zoo očekávali, že tučňáky Humboldtovy budou mít už v létě. Stavy tučňáků v posledních letech ale decimovala ptačí malárie, je jich tak nedostatek. Zoo totiž nezískávají tučňáky z divoké přírody, ale z jiných zahrad, které jsou teď rády, že zvládnou doplnit své původní stavy. Na nové zahrady se tak nedostává, napsal v pondělí web BBC News.

„Prostě jsme to špatně načasovali,“ uvedl majitel zoo Scott Adams.

Makety tučňáků v novém výběhu.

Deník Metro uvádí, že zoo dokonce poslala chovatele na specializovaný kurz, aby byli řádně připraveni na nové přírůstky.

Výběh je zařízen tak, aby odpovídal výhradně potřebám tučňáků, nelze ho proto využít pro jiné účely. V zoo tak přišli s originálním řešením. Do prostor umístili šest maket různých druhů tučňáků v životní velikosti, aby alespoň mohli vzdělávat návštěvníky.

Modely ptáků ve výběhu asi zůstanou docela dlouhou dobu, protože stále není jasné, kdy zoo získá opravdové tučňáky. Adams očekává, že letos to nejspíš nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám