Hlavní obsah

Zkratka tramvajového systému v USA vytvořila vulgární výraz

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Nový tramvajový systém v Seattlu inspiroval tvůrce triček, když si místní obyvatelé poměrně záhy uvědomili, že zkratka názvu South Lake Union Trolleycar tvoří anglické slovíčko SLUT neboli tedy vulgární výraz pro ženu, která se vyspí skoro s každým. Vývojáři si sypali popel na hlavu, že si toho nevšimli včas a rychle přispěchali s přejmenováním.

Článek

Tramvajový systém se nyní nazývá South Lake Union Streetcar (SLUS) a vývojáři si stojí za tím, že to, že zkratka SLUT byla chvíli zcela reálnou a odsouhlasenou variantou, je pouhý městský mýtus. Ovšem stovky triček s výmluvným heslem "Ride the SLUT" neboli "Projeď se na ´rádodajce´" se prodávají ve městě více než dobře.

Devětadvacetiletý Jerry Johnson řekl, že trička byla vyrobena jen z legrace, ale když se první stovka prodala za několik dní, tak samozřejmě nechal vyrobit okamžitě další." Zkrátka vítáme ´rádodajku´ mezi nás," řekl s úsměvem Johnson.

Mluvčí dopravního závodu v Seattlu Gregg Hirakawa trvá na tom, že název čtvrtého slova, tedy streetcar, byl zvolen místo trolleycar pouze z toho důvodu, že to zní o mnoho moderněji než druhá varianta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám