Hlavní obsah

Zeptejte se šéfa na prémie: Firma rozdala vánoční bonusy z říše snů

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad každý zaměstnanec doufá, že od svého zaměstnavatele před vánočními svátky dostane k výplatě něco navíc. Těžko však hledat firmu, kde se na vánočních bonusech zaměstnancům rozdá 10 milionů dolarů (230 milionů korun). Právě tak se zachovala developerská společnost v americkém státě Maryland.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vánoční bonusy developerská firma St. John Properties předávala svým zaměstnancům na sobotním večírku. Celkem 198 lidí tak dostalo obálku s oznámením výše bonusu, který se lišil v závislosti na délce zaměstnání ve firmě, informoval server CNN.

Průměrný bonus činil 50 tisíc dolarů (1,1 milionu korun), nejvyšší vyplacenou částkou bylo 270 tisíc dolarů (6,2 milionu korun) a nejnižší 100 dolarů (2300 korun). Nutno říct, že nejnižší bonus putoval na účet zaměstnance, který do firmy ještě ani nenastoupil.

„Chtěli jsme udělat něco, čím bychom poděkovali všem našim zaměstnancům, a chtěli jsme, aby to bylo skutečně velké poděkování,” uvedl Lawrence Maykrantz, prezident společnosti, které se povedlo dosáhnout vytyčeného cíle vlastního rozvoje. Na večírek se sjeli lidé i z jiných amerických států, kde má firma pobočky.

Bankomat vydával dvojnásobky zadané částky, policie musela rozehnat desítky lidí

Koktejl

„Bylo to neuvěřitelné, nikdy jsem nebyl svědkem ničeho podobného. Všichni byli nadšení a proudily tam obrovské emoce. Lidé křičeli, smáli se, brečeli, objímali se,” popsal reakci zaměstnanců Maykrantz.

Investice či budoucnost dětí

„Zaměstnanci se seřazovali do řady, objímali nás, líbali nás, třásli nám rukama a vyprávěli, co s penězi udělají. Některým to pomůže zaplatit hypotéku, půjčky, kreditní karty, někteří mohou investovat do svých dětí,” vyjmenoval plány šťastných zaměstnanců Maykrantz.

Sedmatřicetiletá asistentka projektového manažera Stephanie Ridgwayová, která ve firmě pracuje 14 let, po otevření obálky nemohla uvěřit vlastním očím. „Hodlám něco investovat, vylepšíme dům, ale hlavní část půjde na budoucnost mých dětí,” sdělila svoje plány žena.

Anketa

Jak často dostáváte v práci prémie?
Každý měsíc
10,3 %
Čtvrtletně
8,5 %
Půlročně
11,6 %
Pouze na Vánoce
10,7 %
Nepravidelně
9,8 %
Vůbec
49,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19465 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám